El akarta ütni a kanizsai kórház biztonsági őrét

Egy 1958-ban született olasz férfi 2020. augusztus 18.-án este gyalogosan távozott a nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórházból, eközben a kórház kijárati részénél a terhelt indulatosan szidalmazta a kórház őrzését ellátó biztonsági őröket, a sértettet és kollégáját.

A terhelt ezt követően beszállt a személygépkocsijába, és a portához hajtott, megállt a kórház bejáratához közel és a gépkocsiban ülve tovább szidalmazta a portán tartózkodó biztonsági őröket. Az őrök felszólították a terheltet, hogy távozzon gépkocsijával arról a helyről, ahol megállt, mivel ott akadályozza egy esetlegesen beérkező mentőgépkocsi bejutását, a terhelt azonban nem tett eleget a felszólításnak.

(Fotó: archív)

Ekkor a biztonsági őrök egyike bement a portaépületbe, hogy telefonon értesítse a rendőrséget; másikuk, a sértett pedig a portaépület előtt az úttesten állva mobiltelefonjával fényképfelvételt készített a terhelt által használt gépkocsiról, annak megállási helyéről és rendszámáról, hogy a felvételeket a kiértesíteni tervezett rendőrhatóságnak rendelkezésére tudja bocsátani.

A férfi észlelte, hogy a járműve elejétől hozzávetőlegesen 1,5 – 2 méterre álló sértett fényképfelvételt készít a járművéről, emiatt indulatossá vált és gépkocsijának motorját felpörgette, majd nagy lendülettel megindult előre a sértett irányába. A sértett észlelte a felpörgő motor hangját és a feléje elinduló járművet, ezért az ütközés elkerülése végett hátraugrott és egy mellette leparkolt személygépkocsi mögé lépett.

A terhelt által vezetett személygépkocsi áthaladt az úttest azon pontján, ahol a sértett a hátraugrást megelőzően állt, és első kerekeivel felhaladt a kórház portaépülete előtti járdaszakaszra is. Személyi sérülés vagy anyagi kár nem keletkezett. A terhelt ezt követően hátramenetbe kapcsolta járművét és azzal távozott a kórház bejáratának közvetlen közeléből, járművét leállította a Szekeres József úton, ahol a kiérkező rendőrjárőr ellenőrzés alá vonta.

Az ügyben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat – tájékoztatta honlapunkat dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.