Edzőteremben, a Csengery úton és a Fő úton is rátámadt a nőre Nagykanizsán

Egy 1979-ben született nagykanizsai férfi 2006. évtől kezdődően élettársi kapcsolatban élt egy nővel, aki a kapcsolatot 2016. évben megszakította. Ezt követően közöttük pénzügyi vita merült fel, mivel a vádlott álláspontja szerint a nő tartozott neki 500.000,- Ft-tal, amit ő nem ismert el.

A vádlott a tartozás megfizetése érdekében rendszeresen megkereste személyesen és telefonon is, őt internetes telefonos alkalmazásokon keresztül többször a hatóságok előtti meghurcolással, a családtagjai előtti megszégyenítéssel, az élete tönkretételével fenyegette meg, illetve trágár szavakkal szidalmazta.

A vádlott 2020. február 8-án megjelent egy nagykanizsai edzőteremben, ahol a nő recepciósként dolgozik. A vádlott hangosan kiabálva, indulatosan fenyegetni kezdte azzal, hogy amennyiben a tartozását nem adja meg, úgy meg fogja verni őt és a jelenlegi élettársát is. A vádlott eközben megdobta a pulton lévő műanyag palackkal, akinek nem keletkezett sérülése.

A vádlott 2020. szeptember 14-én este a nagykanizsai Csengery úton közlekedett gépkocsival, amikor az egyik ipari telephelynél észrevette az ott beszélgető élettársat. A vádlott kiszállt a gépkocsiból, odament hozzá, majd őt kiabálva fenyegetni kezdte annak érdekében, hogy a pénzét adják vissza. Ezután a vádlott ököllel megütötte a mellkasán és az arcán a sértettet, akinek nem keletkezett sérülése.

A vádlott 2020. március 2-án reggel gépkocsival közlekedett a nagykanizsai Fő úton, amikor észrevette a szintén gépkocsival közlekedő élettársat. A vádlott követni kezdte, majd egy közlekedési lámpa piros jelzésénél megállva kiszállt a gépkocsijából, a sértett gépkocsijához ment és azt ütni kezdte, eközben többször veréssel és megöléssel fenyegette meg a sértettet. A sértett ijedtében a Nagykanizsai Rendőrkapitánysághoz vezette a gépkocsiját és ott leparkolt, hogy a hatóságtól segítséget kérjen.

Az ügyben a Nagykanizsai Járási Ügyészség önbíráskodás bűntettének kísérlete és zaklatás vétsége miatt emelt vádat a napokban – tájékoztatta honlapunkat dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.