Durván bántalmazta nevelt fiát az alkoholista zalakomári férfi

A 42 éves zalakomári férfi élettársi viszonyban él párjával, akivel közösen nevelik a kapcsolatukból származó két kiskorú gyermeket és az anya korábbi házasságából származó, 18 éves fiúgyermekét.

A férfi italozó életmódot folytat és rendszeresen beleköt a nevelt fiába, akit már többször el akart zavarni a háztól. Emiatt az anya a három gyermekkel egy alkalommal már el is költözött, de jövedelem hiányában visszatértek a férfihez, aki őket eltartja.

A férfi május 29-én munka után szokása szerint ittas állapotban ment haza és ismét veszekedni kezdett nevelt fiával, akit kizavart a házból. A fiút az udvarról édesanyja hívta be, majd amikor a konyhában vacsorához készültek, a férfi megint hangosan szidalmazni kezdte nevelt fiát, őt a ruhájánál fogva rángatni kezdte és bakancsos lábával rugdosott felé.

A nő hiába igyekezett fia védelmére kelni, a férfi egyre erőszakosabbá vált és a dulakodás közben leesett papucsát felvenni próbáló, földre hajoló fiút úgy rúgta meg, hogy a bakancs talpával eltalálta az arcát és az orrát.
A rúgástól eltörött a fiú orrcsontja és erősen vérezni kezdett az orra, ezért féltestvére telefonon azonnal értesítette a rendőrséget.

Mivel a bántalmazás 8 napon belül, ténylegesen 28 nap alatt gyógyuló sérüléssel járt, a Nagykanizsai Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat a férfi ellen a Nagykanizsai Járásbíróságon és felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tett indítványt – tájékoztatta honlapunkat Kis-Király Ervinné dr. címzetes fellebbviteli főügyészségi ügyész a Zalaegerszegi Törvényszék főügyész -helyettese.