Dél-zalai kislány intim videóit, fotóit találták meg nála

A vádirat szerint a vádlott 2014 óta ismerte az elkövetés idején 15 éves sértettet. A lány mobilja 2017 novemberében elromlott, ekkor a férfi felajánlotta, hogy azt megjavítja.

A készüléken megtalálta a sértett által önmagáról készített nagyon is kompromittáló felvételeket, amelyeket lementett a számítógépére. Decembertől a férfi az interneten keresztül felvette a kapcsolatot a lány nővérével, s a küldött üzenetekben a húgát szidalmazta.

(A Nagykanizsai Járásbíróság/Városháza bejárata)

Ugyanebben az időszakban a sértettnek is küldött üzeneteket Facebookon, majd miután a lány letiltotta, sms-ben zaklatta tovább azzal, hogy kirúgatja őt az iskolából, bírósági és gyámhivatali eljárást indít.

Tavaly január 19-én reggel a sértett iskolába indult és felszállt a Nagykanizsára induló buszra, amelyen a férfi is utazott. Leült a lány mellé és többször megfenyegette, hogy a róla készült képeket megmutatja az iskola igazgatójának.

A vádlott 2017. december 14. és 2018. január 28. között 80 alkalommal hívta a lányt, s 173 db sms-t is küldött neki.A férfinél 2018. május 14-én tartottak házkutatást, amelynek során a lefoglalt laptopok merevlemezein, illetve telefonon 14 év alatti, valamint 14-18 év közötti lányokról készült nagyon is intim jellegű videó és fényképfelvételeket tárolt.

M.Sz. ügyét kedden a Nagykanizsa Járásbíróságon tárgyalják – olvasható a Zalaegerszegi Törvényszék nyilvános tárgyalási jegyzékében.