Csomagtartóban akarta Horvátországba csempészni barátnőjét

Egy 1985-ben született szlovák férfi és szlovák állampolgárságú barátnője szeptember 30-án a szlovákiai Senec településről horvátországi nyaralásra indultak a terhelt által vezetett szlovák honosságú Volkswagen Golf típusú személygépkocsival. A nő azonban ezt megelőzően személyes okmányait elveszítette, melynek tényéről párja is tudomással bírt.

A férfi szeptember 30-án Rajkánál lépte át a magyar határt, majd megállás nélkül haladtak tovább a Letenyei Autópálya Határátkelőhelyig.

(Fotó: Zala Megyei Rendőr-főkapitányság)

Az útlevél ellenőrzés során azonban a férfit és a kocsiban vele utazó barátnőjét visszafordították, ugyanis a nő az okmányainak elvesztését követően csak egy szlovák rendőrhatóság által kiállított igazolással rendelkezett a személyi adatairól, mely az államhatár átlépésre nem jogosít.

A férfi ezt követően az általa vezetett gépjárművel visszafordult a legközelebbi lehajtóig, majd barátnőjével elhatározták, hogy a nőt elrejti a gépjármű csomagtartójában és így próbálnak átjutni Horvátországba.

Ezt követően szeptember 30-án délután 17 óra 52 perckor a férfi ismételten kilépésre jelentkezett a Letenyei Autópálya Határátkelőhelyén, ahol a gépjármű átvizsgálása során az útlevélkezelő a csomagtartóban megtalálta a nőt.

Az ügyben a Nagykanizsai Járási Ügyészség a terheltet embercsempészés bűntette miatt állította bíróság elé – tájékoztatta honlapunkat dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.

Csomagtartóban akartak átcsempészni egy nőt a letenyei határon

Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe A Letenyei Határátkelőhelyen szeptember 22-én (kedden) 14 óra körül a rendőrök egy kamiont ellenőriztek és három külföldi állampolgárt észleltek. Az egyik férfi palesztinnak a másik kettő marokkóinak vallotta magát. Az illegális migránsok jogellenesen jutottak be az országba. A határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.