Brutális kanizsai lány ellen emeltek vádat

Egy 18 éves, próbára bocsátás hatálya alatt álló nagykanizsai lány tavaly november 6-án éjfél előtt Zalaegerszegen, a Zala Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat Landorhegyi u. 35. szám alatt található befogadó otthonának szobájában kérdőre vonta szobatársát egy kiskorú lányt, hogy hova tűnt a rá bízott piperetáskája.

A kanizsai lány a másikat a táska eltűnése miatt bántalmazni kezdte, lökdöste, ütögette a sértettet, aki előle a konyhába menekült. A kanizsai lány követte a lányt a konyhába, ahol tovább bántalmazta, megtépte a haját, megpofozta, beletérdelt a hasába, térddel rugdosta a testét, oldalát, majd haját megragadva beleverte a sértett fejét a konyhapultba.

A kanizsai lány követte a sértettet a nappaliba és a szobába is, ahol újra bántalmazta, nekilökte a szekrénynek, tépte a haját és megpofozta. A bántalmazás következtében a sértett a földre is került, ahol a lány rátérdelt, tovább pofozgatta és tépte a haját.

A bántalmazásnak a nevelő és a növendékek beavatkozása vetett véget. A bántalmazás következtében a kiskorú sértett 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Az ügyben Zalaegerszegi Járási Ügyészség testi sértés vétsége miatt emelt vádat – tudta meg honlapunk dr. Pirger Csabától, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivőjétől.

(A zalaegerszegi gyermekotthon a Landorhegyi úton)

Eltűnt egy 14 éves kamasz Zalaegerszegről

A zalaegerszegi rendőrök a lakosság segítségét kérik. A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a 20010/157/2019. körözési számon folytat eljárást Horváth Dávid Sándor eltűnése miatt. A fiú 2019. április 23-án nem érkezett vissza az egyik zalaegerszegi gyermekotthonba, azóta ismeretlen helyen tartózkodik, életjelet nem ad magáról. Horváth Dávid Sándor 167 centiméter magas, vékony testalkatú, rövid sötétbarna hajú, barna szemű.