Bordáját törte az elmebeteg nőnek

Egy elmebetegségben, krónikus paranoid skizofréniában szenvedő, ideiglenes gondnokság alatt állt nő tavaly januárban egy 1978-ban született orosztonyi férfi – a terhelt – tulajdonát képező Orosztony, Ady E. utcai ingatlanban tartózkodott.

Rendkívül rossz mentális állapota miatt 2020. január 16-án este az ágyban fekvő nő leesett fekvőhelyéről és összepiszkította magát. Az állapotát másnap reggel észlelő, saját állítása szerint ittas állapotban lévő terhelt ettől indulatba jött, a sértettet „büdös, szutykos nőnek” nevezte, majd ütlegelni kezdte.

A férfi a nő fejét ökölbe szorított kézzel többször megütötte, aki emiatt a földre esett, majd több alkalommal a földön fekvő nő mellkasára ugrott. A fájdalomtól kiabáló nővel közölte, hogy „ne visítson”, mindene meg fog gyógyulni, majd azt mondta, hogy nem meri kiengedni a házból, mert „ennek nem lesz jó vége.”

A nőt a lakásban hátrahagyva az épület ajtaját bezárta, aki félelmében a házat segítségkérés céljából sem merte elhagyni. A nőt a nyomozóhatóság 2020. január 20-án névtelen bejelentés alapján találta meg a lakásban.

A nő a bántalmazás következtében háromszoros bordatörést, lokalizált agysérülést, testszerte haematomában és hámsérülésekben megnyilvánuló, 8 napon túl gyógyuló egyéb súlyos sérüléseket szenvedett.

Az ügyben a Nagykanizsai Járási Ügyészség testi sértés bűntette miatt emelt vádat a napokban – tudatta honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.