Betépve vezetett Zalakaroson

Egy 1991.-ben született lesenceistvándi férfi 2022. március 16. napján 1 órakor Zalakaros lakott területén a Termál úton úgy vezette a tulajdonában levő Volkswagen Passat típusú személygépkocsit, hogy előzőleg kábítószert fogyasztott, amelytől bódult állapotban volt.

A vádlott a gépkocsiban utasként szállított két nőt. Ekkor a Nagykanizsai Rendőrkapitányság Zalakarosi Rendőrőrsének járőre közúti ellenőrzést végzett a vádlottal szemben, amelynek során felmerült nála a kábítószerfogyasztás gyanúja és a gépkocsijában is kábítószernek tűnő anyagokat találtak.

A vádlottat az intézkedő rendőrök előállították a Nagykanizsai rendőrkapitányságra, tőle vér-és vizeletmintát vettek. A vér –és vizeletmintából amfetamint, valamint a marihuána bomlástermékeit, delta-9-THC-t, 11-OH-delta-9-THC-t és delta-9-THC-COOH-t mutattak ki. az amfetamin és a marihuána kábítószernek minősül.

Az ügyben a Nagykanizsai Járási Ügyészség járművezetés bódult állapotban vétsége miatt emelt vádat a napokban – közölte honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.