Berúgott, meglopták Kanizsán

Egy – már büntetett- 24 éves nagykanizsai férfi tavaly augusztus 14-én 22.30 óra körül a nagykanizsai autóbuszpályaudvar váróterme melletti presszóban együtt italozott egy ismerős férfivel.
Az italozás során ivócimborája magatehetetlen állapotra leittasodott.

(A nagykanizsai autóbuszpályaudvar)

A sértett ezen állapotát kihasználva a nadrágjának jobb hátsó farzsebéből eltulajdonította pénztárcáját az abban lévő személyi igazolványával, lakcímkártyájával, és bankkártyájával, valamint 85.000 Ft készpénzzel együtt.
A sértett állapota miatt a pénz elvételére sem reagált, ezért őt terhelt a szórakozóhelyről kihúzta és egy kinti padra fektette.
A sértett pénztárcáját, személyi igazolványát, lakcímkártyáját és bankkártyáját a Nagykanizsa, Múzeum téren található szelektív szemétgyűjtő kukába dobta.
A bűncselekménnyel okozott 85.000 Ft kár megtérült, s terhelt vallomása alapján megkerült a szemétbe kidobott iratokkal teli pénztárca is.
A férfi ellen a Nagykanizsai Járási Ügyészség kifosztás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat – értesült honlapunk hétfőn dr. Pirger Csabától, a Zala Megyei Főügyészség főügyészségi ügyészétől, sajtószóvivőjétől.