Belezna: megverték, megrugdosták, hogy ismerje el a gázolajlopást

Egy 1993-ban és egy 1964-ben született beleznai férfi 2021. április 18-án 23 óra körül a 2004-es születésű fiút telefonon felcsalták a Belezna község határában levő Gyula-hegyre, ismerősük pincéjéhez.

A pincében I. rendű vádlott többször tenyérrel arcon ütötte a sértettet és követelte tőle, hogy vallja be, hogy ő követte el egy barátjuk sérelmére történt gázolajlopást. A bántalmazás miatti félelmében a fiatalkorú sértett valótlanul beismerte, hogy ő volt a tolvaj.

Ezután I. rendű vádlott arra kényszerítette, hogy kerékpárral menjen előttük a barát házához, és ott is ismerje el a lopást, különben az autóval elütik. A barát házánál – miután a hamis beismerést a sértett megtette a barát előtt – I. rendű vádlott ismét megütötte tenyérrel, majd amikor elesett, megrugdosta. Ezután a saját hegyi pincéjükhöz vitték, ahol ismételten több ízben arcon ütötte I. rendű vádlott, azért, hogy vallja be, kinek adta el a lopott gázolajat.

A földre került sértett oldalát itt is megütötte, amikor az megnevezte orgazdaként egy további személyt, akit ugyancsak a hegyre hívott telefonon az I. rendű vádlott. A II. rendű vádlott –az I. rendű vádlott nagybátyja – hívta fel a hegyre a sértettet, a cselekményeknél végig jelen volt, onnan nem távozott, segítséget a sértetthez nem hívott, jelenlétével a sértett védekezését gyengítette, míg I. rendű vádlottat tette végrehajtásában bátorította a jelenlétével. A sértett I.rendű vádlott bántalmazása következtében nyolc napon belül gyógyuló sérülést, az arc és a mellkas sérülését szenvedte el.

Az ügyben a Nagykanizsai Járási Ügyészség tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a napokban – tudatta honlapunkkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.