Be volt lőve, kerítésnek ütközött Nagykanizsán

Egy 1985-ben született szepetneki férfi 2020. január 9-én este fél kilenckor Nagykanizsán, a Dózsa utcában a Corvin utca irányába bódult állapotban vezette barátnője, tulajdonát képező személygépkocsit, amikor elvesztette uralmát a gépjármű felett, és a Nagykanizsa, Dózsa György utca 4. számú lakóingatlan kerítésének ütközött.

A történtek miatt rendőrök jelentek meg a helyszínen, akik a járművet átkutatták, ennek során a jobb első ülés alatt egy befőttes üvegben nettó 1,01 gramm tömegű kábítószergyanús növényi törmeléket találtak, majd foglaltak le.

(A fotó illusztráció. Pixabay)

Emiatt elfogták a vádlottat, őt előbb a Nagykanizsai Rendőrkapitányságra, majd vér- és vizeletmintavétele céljából a Kanizsai Dorottya Kórházba előállították.

A vádlott vizeletmintájából MDA, MDMA és delta-9-THC-COOH, míg a vérmintájából delta-9-THC, 11-OH-delta-9-THC és delta-9-THC-COOH volt kimutatható, amelyek esetében kannabisz, valamint extasy fogyasztását igazolta. A kannabisz, a delta-9-THC, MDA és MDMA kábítószernek minősül.

Az ügyben a Nagykanizsai Járási Ügyészség járművezetés bódult állapotban és kábítószer birtoklás vétsége miatt emelt vádat a napokban – közölte honlapunkkal hétfőn dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.