Barátnője anyjának bankkártyájáról szerencsejátékozott a kanizsai férfi

Egy 1999-ben született nagykanizsai férfinek a vádbeli időszakban barátnője volt a jelen ügyben sértettként szereplő nőnek a lánya. A sértett nőnek folyószámlája van egy banknál, melyhez a lányának is van meghatalmazása.

A bank a folyószámlához a sértett rendelkezésére bocsátott egy bankkártyát, melynek adatait a lánya azzal a céllal, hogy internetes tranzakciók során használni tudja – édesanyja hozzájárulásával – mobiltelefonjában eltárolta.

A férfi a kapcsolatuk alatt többször a lány nagykanizsai lakásán tartózkodott, és ennek során egyik alkalommal barátnője tudta és belegyezése nélkül a telefonjából titokban kiírta a sértett bankkártyájának adatait, majd az adatokat felhasználva, a sértett tudta és beleegyezése nélkül a Szerencsejáték Zrt., az LVC Diamond Kft. és az Unibet által üzemeltetett online szerencsejátékokban vett részt, a téteket a bankkártyaadatok felhasználásával fizette be.

Így az udvarló a jogosulatlanul megszerzett bankkártyaadatok felhasználásával 46 alkalommal, esetenként 1000 Ft-tól 55.000 Ft-ig terjedő összegeket – összesen 496.100 Ft-ot – fizetett be a szerencsejátékokat szervező társaságoknak.

Az ügyben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat – tudatta honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.