Bántotta mozgásképtelen feleségét Nagykanizsán, a barátnője jelentette fel

A 48 éves büntetlen előéletű férfi 4 éves ismeretség után házasságot kötött a sértettel, aki még korábban, 2009. évben egy baleset következtében nyakcsigolyatörést szenvedett, ezért nyaktól lefelé valamennyi végtagjára lebénult.
A sértett állapotából kifolyólag önmagát ellátni képtelen, járni, mozogni, avagy az ágyból felkelni önállóan nem tud, lényegében folyamatos ellátást igényel.
A sértett ellátására az általa bérelt nagykanizsai lakásban került sor, ahová a férj is bejelentkezett, de nem tartózkodott ott állandóan.
A sértett gondozását így főként a vele együtt lakó barátnője, oldotta meg, ennek kapcsán a sértett hiányt nem szenvedett.

(A fotó illusztráció. Pixabay)

Időközben azonban férfi szerelmi kapcsolatot létesített egy másik nővel, akivel együtt a sértett által bérelt lakásba 2018 márciusában mindketten beköltöztek. A lakásban ezután a sértett a barátnőjével együtt a szobában, míg a férfi a barátnőjével a konyhában aludt, amely egy idő után ez utóbbiak számára kényelmetlenné vált.

A férfi megoldást keresett a sértett máshol történő elhelyezésére, kezdetben ennek érdekében önkormányzati bérlakást kívánt bérelni, majd miután ez meghiúsult, megpróbálta rávenni a sértettet arra, hogy költözzön be a letenyei otthonba. Ennek érdekében kapcsolatba is lépett az érintett otthonnal, majd beszerezte a sértett ottani elhelyezéséhez szükséges okiratokat is, ezek érvényességéhez azonban a sértett aláírására is szükség lett volna.

A sértett azonban nem kívánt otthonba költözni, figyelemmel arra, hogy az ellátása a lakásban is megoldott volt. 2018. április 6-án délben a férfi ittas állapotban ismét győzködni kezdte a sértettet, hogy a szükséges dokumentumokat írja alá, amelytől azonban ez utóbbi elzárkózott.

A történtek miatt a felek között szóváltás alakult ki, amely során a férfi ingerültté vált, és a sértett ágyához lépett, majd ellenállni képtelen sértett nyakára és állára a bal kezével ráfogott, s előbb a sértett nyakát kb. 5-10 másodpercig megszorítva a sértettet ülőhelyzetbe felemelte, majd ugyanilyen módon őt keresztbe vágta az ágyon. A férfi közben elzavarta a lakásból az eseményeket végignéző barátnőt is, aki a történtek miatt bejelentést tett a rendőrségen.
A rendőrök kiérkezéséig a férfi a sértettől még a takaróját illetve az általa ekkor viselt egészségügyi pelenkát is letépte.

A bántalmazás a következtében a sértett az arcán és a nyakán 8 napon belül gyógyuló hámsérüléseket szenvedett, amelyek orvosi ellátást nem igényeltek.
A Nagykanizsai Járási Ügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Nagykanizsai Járásbíróságon – értesült honlapunk dr. Jánky Judittól a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivőjétől.