Balesetet okozott a házaspár, elhagyták a helyszínt, sunyiban egy erdei földúton várakoztak hajnalig

A Nagykanizsai Járásbíróság tárgyalás mellőzésével döntött annak a házaspárnak az ügyében, akik tolatás közben nekiütköztek egy kisbusznak.

A megállapított tényállás szerint az I. rendű vádlott feleségével (a II. rendű vádlottal) 2022. március 5-én egy rendezvényen vettek részt, ahonnét este 21 óra után távoztak és a nem messze parkoló autójukhoz mentek.

Az I. rendű vádlott kocsija mellett másfél méterre parkolt egy kisbusz, amelynek vezetőülésében egy férfi, mellette egy nő foglalt helyet, míg a jármű mellett két férfi állt. A vádlottak beszálltak a kocsiba, majd az I. rendű vádlott kihajtott az útra, tolatni kezdett és figyelmetlensége miatt nekiütközött a kisbusz jobb oldalának, amelynek ezáltal bezáródott az ajtaja és odaszorította az éppen kiszálló nő jobb lábát a küszöbhöz.

A férfi az ütközést észlelte, de ennek ellenére elhajtott. A kisbusz mellett álló két férfi a kocsi után futott és kiabáltak a vezetőnek, hogy álljon meg. A vádlottak a balesetet követően az éjszakát egy erdei földúton parkolva, a járműben töltötték és csak a hajnali órákban mentek haza.

Az I. rendű vádlott tettével segítségnyújtás elmulasztásának bűntettét valósította meg, ezért őt a bíróság 240.000 forint pénzbüntetésre ítélte és 6 hónapra eltiltotta a járművezetéstől.

A bíróság a II. rendű vádlottat – aki nem tett semmit annak érdekében, hogy házastársa ne hagyja el a helyszínt és a hatóságot sem értesítette a balesetről – segítségnyújtás elmulasztásának vétsége miatt mondta ki bűnösnek és 120.000 forint pénzbüntetésre ítélte – közölte honlapunkkal dr. Vándor Virág, a Zalaegerszegi Törvényszék sajtószóvivője.

Az eset a becsehelyi Faluháznál történt.