Az anya és élettársa a nagykanizsai uszodában készpénzt és mobiltelefont lopatott

A már büntetett nő 4 éves fiával, és többszörös visszaeső párjával 2016 júniusában a nagykanizsai  uszoda  szabadtéri részében  tartózkodott.

Itt pihent egy fiatal lány is, egy időre őrizetlenül hagyta hátizsákját, benne igazolványával,  készpénzével és mobiltelefonjával.

A nő és a férfi megfigyelték, hogy a hátizsákra nem ügyel senki, ezért rábírták a közös nevelésük alatt álló, és velük lévő gyermekkorú, mindössze 4 esztendős fiút, hogy  odamenjen a hátizsákhoz, felvegye, és  az időközben a női öltöző felé távozó édesanyjának  átadja.


A kiskorú veszélyeztetésének bűntettét az a kiskorú nevelésére, felügyeletére, vagy gondozására köteles személy követheti el, aki e feladatából folyó kötelességét megszegi, és ezzel a kiskorú testi, értelmi, erkölcsi, vagy érzelmi fejlődését veszélyezteti. Súlyos kötelességszegésnek minősül, ha a kiskorút bűncselekmény, vagy szabálysértés  elkövetésére  bírják rá.

A nő és a férfi ellen  a Nagykanizsai Járási Ügyészség  kiskorú veszélyeztetésének bűntette, valamint lopás vétsége miatt emelt vádat a Nagykanizsai Járásbíróság előtt.
A bűncselekmény  törvényi büntetési tétele 1-5 évig terjedő szabadságvesztés – tudatta honlapunkkal dr. Pirger Csaba a Zala Megyei Főügyészség szóvivője.