Audival, BMW-vel rodeózták szét a miháldi focipályát

Egy 1985-ben született miháldi férfi és egy 1993-ban született csurgói férfiak az idén január 08-án este 19 óra után Miháldon, a Művelődési háznál találkoztak egymással.

A művelődési ház elé I. r. terhelt egy Audi, II. r. terhelt egy BMW személygépkocsival érkezett. A művelődési ház épülete melletti úton, gépjárműjükkel a ház mögött kialakított – frissen leesett hóval borított – futballpályára hajtottak, s a havas füves területen a középvonaltól a 16-os vonaláig mindkét irányban, a járművekkel körkörös nyomokat hagytak, a füvet több helyen kikaparták, s így a pálya mintegy 80 %-át megrongálták, s ezzel 90.000 Ft kárt okoztak.

Az ügyben a Nagykanizsai Járási Ügyészség rongálás vétsége miatt emelt vádat a napokban – tájékoztatta honlapunkat dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.

Az ügy előzményéről akkoriban a falu hivatalos honlapján írt Gerő Sándor polgármester és kérte, hogy aki látta a rongálást, jelezze a körzeti megbízottnál. A település weboldalán többek között ezek a fotók is találhatók a szlalomozásról.