Audiban termesztette a marihuánát egy kanizsai férfi

Egy 2002-ben született nagykanizsai férfi 2022. május 22. napját megelőzően marihuanát fogyasztott, illetve egy Nagykanizsa, Fácános utcai lakóház udvarán található használaton kívüli Audi típusú gépkocsi belterében 9 db cserépben marihuana előállításához alkalmas kendernövényeket nevelt.

A növényekből kanabiszra jellemző kannabionid vegyületek, köztük delta-9-THC volt kimutatható. A nyomozóhatóság 2022. május 22-én a járműből 11 darab szik és kétleveles stádiumban lévő kender növényt foglalt le, melyből 8 külön növényegyednek tekinthető. A növényegyedek számára tekintettel a kábítószer a csekély mennyiséget meghaladta.
A férfi 2022. május 23. napján biztosított vizeletéből 11-nor-9-karboxi-delta9-tetrahidrokannabinol volt kimutatható.

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság járőrei 2022. június 7-én 20.35 órakor a Nagykanizsa, Kossuth tér 9. szám előtti útszakaszon ellenőrizték a Kórház utca irányából a Kossuth tér irányába közlekedő Seat Ibiza személygépkocsit, benne utasként a férfi foglalt helyet.

A gépkocsi átvizsgálása során kábítószerfogyasztásra utaló nyomokat észleltek, ezért a vádlottat előállították, tőle vizeletmintát biztosítottak. A vizeletéből 11-nor-9-karboxi-delta9-tetrahidrokannabinol volt kimutatható. A kannabisz kábítószernek minősül.

Az ügyben a Nagykanizsai Járási Ügyészség kábítószer termesztésével elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt emelt vádat a napokban – tudatta honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.