Átverte a bankot a hahóti férfi

Egy 26 éves hahóti férfi még tavaly január 09. napján 95.000,- Forint összegű áruvásárlási és szolgáltatási gyorskölcsönt igényelt WEB-es ügyintézés keretében egy Samsung A510 Gold típusú mobiltelefon készülék és tartozékai megvásárlása céljából egy műszaki áruházban.
A bank által folyósított gyorskölcsön kedvező elbírálása érdekében a férfi az igénylőlapon a bankot megtévesztve valótlan adatokat jelölt meg arra vonatkozóan, hogy háztartása rendszeres havi nettó bevétele 270.000,- Forint, ugyanis az valójában 190.000 Forint volt.

(A fotó illusztráció)

A férfi a kölcsön igénylése során egyéb hiteltartozást nem tüntetett fel és eltitkolta, hogy 2011.02.25. napján 40.000 Forint személyi hitelt vett fel egy másik banktól, melynek törlesztését el sem kezdte, továbbá háztartását lakáshitel, és további banki hitelek is terhelik.
A férfi az áruvásárlási kölcsön igénylésekor annak is tudatában volt, hogy az igénylőlapon munkáltatóként feltüntetett – nagykanizsai székhelyű – kft. munkáltatóval, 2016. augusztus hónap óta fennálló, határozatlan idejű munkaviszonyát, a hitel felvételét követően nem fogja fenntartani.

A férfi az áruhitellel érintett Samsung A510 Gold típusú mobiltelefont abból a célból vásárolta, hogy azt tovább értékesítve, többletjövedelemhez jusson.
A férfi a gyorskölcsön pozitív elbírálását követően, a kölcsönszerződésben 12 havi futamidő kikötése mellett, 2017. február 28. napi kezdettel, havi 9.452,- Forint törlesztőrészlet megállapítása mellett, postai csekken vállalta a kölcsön visszafizetését.

A kölcsönszerződés aláírását követően 2017. január 13. napján a férfi munkaviszonya a munkáltató azonnali hatályú felmondásával megszűnt.
Ezt követően a férfi újból munkaviszonyt létesített, azonban a törlesztést ennek ellenére sem kezdte meg.
A férfi az áruhitelt folyósító bankot jogtalan haszonszerzés érdekében, a fizetési készsége és képessége vonatkozásában is megtévesztette, és ezzel 95.000 Forint kárt okozott. A mobilkészüléket ismeretlen személynek értékesítette.

A Nagykanizsai Járási Ügyészség a férfi ellen büntető végzés kibocsátását indítványozva csalás és magánokirat hamisítás vétsége miatt emelt vádat a Nagykanizsai Járásbíróságon – értesült honlapunk dr. Pirger Csabától, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivőjétől.