Alkalom szülte a tolvajt Nagykanizsán

Egy 1974-ben született beleznai nő 2021. május 21. napján 16 óra 40 perc körüli időben férjével a Nagykanizsa, Kalmár utcai áruházba ment vásárolni. A bevásárló kocsik tárolójánál észrevettek egy kocsira felakasztott bevásárló táskát, amelyet a sértett nem sokkal korábban ott felejtett.

Ezt követően a férj az üzletbe ment vásárolni, a vádlott pedig a talált táskába belenézett, s ahelyett hogy a táskát, annak tartalmával a biztonsági szolgálatnál leadta volna, a táskából kivette a sértett pénztárcáját az abban található személyes okmányaival, bankkártyájával és 4.000 Ft készpénzzel együtt.

A pénzt a tárcából kivette, majd a tárcát Nagykanizsán a Szent Imre utca környékén eldobta, ahol azt egy járókelő megtalálta, a sértett munkahelyén leadta, ahol a sértett a pénztárcát, okmányait, bankkártyáját, személyes használati tárgyait a 4.000 Ft készpénz kivételével hiánytalanul átvette.

A bűncselekménnyel okozott kár a nyomozás során nem térült meg. Az ügyben a Nagykanizsai Járási Ügyészség lopás vétsége miatt emelt vádat a napokban – tájékoztatta honlapunkat dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.