A záróvonalon áthajtva kanyarodott, úgy bukott le

Egy 1995-ben született holládi férfi 2022. június 30-án kora hajnalban egy utast szállítva Galambok külterületén, a 7-es főút 196 km szerelvényénél, Zalakomár irányából Zalasárszeg irányába ittasan vezette az élettársa Peugeot 307 típusú személygépkocsiját. Ezután a záróvonalat átlépve balra kanyarodott a Lukoil benzinkútra, ahol a rendőrjárőr intézkedés alá vonta.

A vele szemben alkalmazott alkoholszonda 0,69 mg/l értéket mutatott, mely a vádlottnál igen enyhe fokú alkoholos befolyásoltságot okozott.

A vádlott úgy vezette a személygépkocsit, hogy őt a Nagykanizsai Járásbíróság engedély nélküli vezetés szabálysértése miatt a 2022. május 18. napján kelt és még aznap jogerőre emelkedett végzésével a közúti járművezetéstől 8 hónapra eltiltotta. Az eltiltás 2023. január 17. napján járna le.

Az ügyben a Nagykanizsai Járási Ügyészség ittas állapotban elkövetett járművezetés és járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétsége miatt emelt vádat – közölte honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.