A Rózsa utcában akart verekedni

A vádlott – egy 1998-ban született szepetneki férfi – haragos viszonyt ápolt egy fiatalemberrel, amelyet verekedéssel kívánt lerendezni. Ezen okból, 2020. november 23-án kora délután megjelent a sértett Nagykanizsa, Rózsa úti lakása előtti útszakaszon, majd kiabálni kezdett, melyet meghallva a sértett kiment az utcára.

A vádlott ekkor rátámadt, aki ezért a lakásban tartózkodó barátnőjét megkérte, hogy baseball ütőjét dobja le neki, amelynek ez utóbbi eleget is tett. A vádlott azonban az ütőt látva sem hátrált meg, ezért a sértett a közelben egy buszmegálló szomszédságában lévő vegyesboltba menekült, és az ott dolgozó eladótól kért segítséget, aki a történtek miatt bezárta a bolt ajtaját, majd bejelentést tett a rendőrségen.

A vádlott azonban továbbra is a környéken várakozott, majd amikor észlelte, hogy a sértett kijött a boltból, futva megindult felé. A sértett ugyan megpróbált visszamenni a boltba, azonban a vádlott a boltajtóban utolérte, és lökdösni kezdte, amely során mindketten nekiestek a befelé nyíló bejárati ajtónak, amelynek fa részéből a zárnyelv fogadó helyéről egy fadarab kiszakadt, ennek javítási költsége 1.500,- Ft volt. Támadó magatartásával a vádlott csak ezt követően hagyott fel, majd távozott a helyszínről.

Az ügyben a Nagykanizsai Járási Ügyészség garázdaság vétsége és vagyon elleni bűncselekmény miatt emelt vádat a napokban – közölte honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.