A rendőrök felé indult és azt mondta, hogy szétveri a fejüket

A vád szerint 2020 május végén két járőr megjelent a vádlott lakóhelyén, hogy ellenőrizzenek egy hatósági karantén alatt álló személyt, azonban a helyszínen egy fiatalkorú körözött lányt is találtak, akit a rendőrök elő akartak állítani.

A lány élettársa ezt megakadályozva, szidalmazta a rendőröket és kijelentette, ha mégis elviszik, akkor a saját autójával utánuk megy és nekihajt a rendőrautónak. A vádlott a fenyegetőzést az egyenruhások többszöri felszólítása ellenére sem hagyta abba. Ezt követően a hatóság emberei a férfi élettársát megbilincselve beültették a járműbe.

Ekkor a férfi az udvaron álló autóból elővett egy 82 cm hosszú műanyag nyelű, vas csavarkulcsot, amelyet a feje fölé emelve a rendőrök felé indult, miközben többször azt kiabálta, hogy szétveri a fejüket. A támadás megakadályozására az egyik járőr elővette a szolgálati pisztolyát és azt maga előtt a földre irányítva tartotta, míg a másik pedig a gázspray használatát helyezte kilátásba.

Erősítést kértek és a helyszínre kiérkező rendőrök segítségével tudták előállítani a fiatalkorút. A vádlott még az újabb rendőri egység megérkezése előtt távozott – olvasható a Zalaegerszegi Törvényszék nyilvános tárgyalási jegyzékében.

O.L. hivatalos személy elleni erőszak bűntette minősítésű ügyét február 8-án, elsőfokú, nyilvános előkészítő ülés során tárgyalják a Nagykanizsai Járásbíróságon, amelyen a vádlott kihallgatása várható.