A kanizsai állatmenhelyre mentették a kutyát

Egy 1973-ban született zalakomári férfi vádlott és családja 2021. október hónap utolsó napjaiban elköltözött Kelevízre. A vádlottnak volt egy nagy testű, „Suzy” hívónevű keverék szuka kutyája, amely ebben az időben vemhes volt.

A vádlott a kutyáját a költözéskor magára hagyta a zalakomári ingatlanban, ahol senki nem lakott. A vádlott a kutya ellátásáról a későbbiekben sem saját maga, sem más személy útján nem gondoskodott, sem ételt, sem ivóvizet nem biztosított a számára. A kutya a környékben lakó ingatlanokra járt át és a szemétben talált ételmaradékokat fogyasztotta.

(A fotó illusztráció)

Egy idő után a kutya hat kölyköt ellett, amelyekről ugyancsak nem gondoskodott a vádlott. Az egyik szomszéd az ősz folyamán többször észlelte, hogy a kutya bejár a telkükre és a szemetet turkálja ennivalót keresve. Miután megbizonyosodott arról, hogy a kutyát a gazdája magára hagyta, 2021. november 19-én bejelentést tett a Zalakomári Önkormányzathoz.

Az önkormányzat egyik dolgozója és a gyepmester kimentek a helyszínre, majd amikor a kutyát és kölykeit megtalálták, értesítették a nagykanizsai székhelyű „Élettér” Állat-és Természetvédő Egyesületet. Az egyesület aktivistái még ugyanezen a napon gondoskodtak a kutyák elszállításáról és biztonságos elhelyezéséről, ellátásáról.

Az ügyben a Nagykanizsai Járási Ügyészség állatkínzás vétsége miatt emelt vádat a napokban – tudatta honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.