A drogos zaklató

Egy 1992-ben született esztergályhorváti férfi 2019. szeptemberében időszaki jelleggel édesanyja keszthelyi albérletében tartózkodott, ahol az édesanyja egy férfivel, a sértettel élt együtt. A fiú züllött életmódja miatt az együttélők között gyakran alakult ki nézeteltérés.

Így történt 2019. szeptember 27-én is, amikor a zaklató a sértett által vélten kábító hatású szertől bódultan érkezett haza, amelyet a sértett szóvá tett, ezért ismét vita alakult ki a családtagok között.

A sértett férfi emiatt 2019. szeptember 28-án haza is költözött Nagykanizsára, innentől kezdve egy nagykanizsai címen tartózkodott. Ettől függetlenül a fiú sérelmezte a vele történteket, úgy érezte, hogy a sértett jogtalanul avatkozott bele a család belügyeibe, ráadásul emiatt neki is el kellett költöznie.

(A fotó illusztráció)

A terhelt mindezért megharagudott a sértettre, akit a telefonjáról 2019. szeptember 28. napjától hívogatni kezdett. Mivel a sértett a hívásokra nem reagált, a terhelt inkább SMS üzeneteket küldött a számára. 2019. szeptember 28. és 2019. szeptember 29-én a terhelt esetenként másodpercenként, többször az éjjeli órákban is, összesen 92 db SMS valamint 1 db MMS üzenetet küldött a sértettnek. Az üzenetek mindegyike ugyan burkoltan, de fenyegető tartalmú volt.

A terhelt ezekben kijelentette a sértettnek, hogy „mögöttem az A…, (ismert „vállalkozóra” utalva, akinek őrző-védő cége van) csak, hogy tudd, tegnap azt nyilatkozta, mindenki veled”, „ nem kell, lematekolak én is”, „ezért megb…..k”, „rendezzük mi házon belül”, „pusztuuusz”, „Pusztuljatok csúszómászók”, „kérj bocsánatot és békén hagylak”, „gyere matekoljunk…simán szét b……k”, „a fiadra uszítom az egész körömet”.

A nagykanizsai sértettben – aki az üzeneteket már a nagykanizsai otthonában fogadta – a közöltek, tekintettel arra is, hogy tisztában volt a terhelt kiszámíthatatlan viselkedésével, kábítószerfogyasztó múltjával, illetve azzal is, hogy testi sértés okozására alkalmas eszközöket, így pl. boxert birtokol, félelmet keltettek, ezért terheltet minden helyen és lehetséges módon letiltotta.

Emiatt a terhelt az általa készített és a sértettnek szánt videót, amelyen önkívületi állapotban, kezében mindvégig egy fejszét lóbálva azt kiabálja, hogy „meg vagy, megb……k te k….a” már a sértett fiának küldte el 2019. október 7.-ét megelőzően, de pontosan meg nem állapítható időben, amelyet a sértett fia továbbított a sértettnek.

A drogfüggő férfi a videóüzenetben kicsúcsosodott fenyegetőzései a sértettet már annyira megrémítették, hogy a rendőrségen feljelentést tett.

Az ügyben a Keszthelyi Járási Ügyészség zaklatás vétsége miatt emelt vádat – tájékoztatta honlapunkat dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.