88 éves nagykanizsai csaló ellen emeltek vádat

Egy 1932-ben született nagykanizsai férfi még 2018-ban eladta a garázsát a szomszédjának. Az idős férfi közölte a szomszédjával, hogy befektetési céllal, jó kamatfizetés mellett kölcsönt szeretne felvenni, aki az édesanyját ajánlotta.

A személyes kapcsolat felvételét követően a 88 éves férfi azt ajánlotta, hogy 1.500.000 Ft kölcsön fejében rövid időn belül 3.000.000 Ft-ot fog visszafizetni. A szomszéd édesanyja 2018. november 7-én azzal adta át a kért összeget, hogy férfi 2019. január 31-ig a dupláját fogja visszafizetni, aki a vállalt kötelezettséget írásban is megerősítette.

Csak azt hallgatta el, hogy a kölcsön visszafizetésére nincsen reális lehetősége, mivel az adósai ellen indított végrehajtási eljárások hosszú idő óta eredménytelenek, a lakását pedig kiürítve egy vesztes pert követően át kell adnia egy cégnek, ezért a hajléktalanság fenyegette.

A férfinek a kölcsön felvételekor annak visszafizetésére biztosítékot nyújtó megtakarítása, befektetése, ingó vagy ingatlan vagyontárgya nem volt. Az agg férfi sem határidőre, sem pedig később a kölcsönösszeget és a kamatokat nem fizette meg. Szándéka már a szerződés megkötésekor is arra irányult, hogy szomszédja édesanyját tévedésbe ejtve neki kárt okozzon.

Az ügyben a Nagykanizsai Járási Ügyészség csalás bűntette miatt emelt vádat – tájékoztatta honlapunkat kedden dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.