181-szer hívta, személyesen is zaklatta exét egy nagykanizsai férfi

Egy 1978-ban született nagykanizsai férfi 2014-től 2019. év nyaráig élt élettársi viszonyban egy nagykanizsai nővel. Kapcsolatukból egy leánygyermekük született, aki az élettársi viszony megszakadásától kezdődően az anyával élt együtt.

Az élettársi kapcsolatot 2019. évben a nő bontotta fel véglegesen – miután 2017. évben egyszer már megszakadt az életközösségük – a férfi italozó életmódja és kötekedő, agresszív magatartása miatt.

A volt élettársak megegyeztek a gyermek láthatásában, a vele való kapcsolattartásban. A férfi azonban nem nyugodott bele az élettársi kapcsolatuk megszakadásába, ezért – a gyermekre hivatkozva – 2020. március hónaptól kezdődően rendszeresen felkereste ittas állapotban a Nagykanizsa Csengery utcai lakásán a nőt, vagy telefonon hívta őt.

Ezen alkalmakkor a férfi először a gyermekről kérdezősködött, majd rövid időn belül áttért arra, hogy állítsák vissza az élettársi viszonyt. Azt követelte a sértettől, hogy szakítsa meg a kapcsolatát a jelenlegi barátjával.

Ezen alkalmakkor rendszerint sértő kijelentéseket tett rá, még akkor is, ha a gyermek jelen volt. A nő igyekezett kitérni a férfi közeledésétől, ami a lakóközösség és élettársa előtt is sértő volt a számára. A férfival csak a közös gyermekük érdekében tartott kapcsolatot, azt azonban a lehető legrövidebb időre igyekezett korlátozni.

A férfi 2020. március 2.-től március 30.-ig összesen 181 alkalommal hívta telefonon a nőt, akit az indokolatlan telefonhívások és a személyes találkozások zavarták a mindennapi életvitelében.

Az ügyben a Nagykanizsai Járási Ügyészség zaklatás vétsége miatt emelt vádat a napokban – tudatta honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.