17 éves fiú támadta meg nevelőjét Nagykanizsán

A fiú a Zala Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat egy nagykanizsai lakásotthonának lakója, nevelésbe vett személy.
2018. augusztus 24. napján a délutáni órákban a nevelőjétől zsebpénz előleget kért, aki a kérést megtagadta.
A fiú az elutasítás miatt, és hogy a nevelőit provokálja, a nála lévő hordozható hangszórót hangosan hallgatta az intézmény nappalijában.Az egyik gyermekfelügyelő többször felszólította a hangszóró lehalkítására, aki ennek nem tett eleget.
Erre a készüléket elvette és azt a nevelői irodába vitte, melynek ajtaját a távozó nevelő bezárta.
A fiú ettől dührohamot kapott, melynek keretében ököllel beleütött a nappaliban található szekrénysorba, továbbá belerúgott az étkezőben egy székbe, ami attól összetört.

Ezután a nevelői iroda felé indult, hogy annak ajtaját betörje és a hangszórót visszaszerezze. A nevelő miután a fiú egyszer már belerúgott a helyiség ajtajába, az ajtó elé állva megpróbálta megakadályozni, hogy oda az őt trágár tartalmú kifejezésekkel illető fiú bejusson. Ekkor a fiú megragadta a sértettet mindkét felkarjánál fogva és folyamatosan rángatta, illetve mellkasával a sértett felsőtestét tolta azért, hogy őt az egyensúlyából kimozdítva a helyiségbe bejusson, sikertelenül.

A dulakodásnak az vetett véget, hogy a sértett egy munkatársa telefonon kihívta a rendőröket. A bántalmazás következtében a sértettnek 8 napon belül gyógyuló könnyű sérülései keletkeztek.
A fiú erőszakos magatartásával a sértettet munkaidőben, a tanintézmény nevelő munkakörű dolgozójaként a fiatalkorú közvetlen gondozása során, illetve emiatt bántalmazta. A nevelő közfeladatot ellátó személynek minősül.
A 17 éves fiú ellen a Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak büntette miatt emelt vádat – tudta meg honlapunk dr. Pirger Csabától, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivőjétől.