121 Samsung okostévét loptak el, Sormásnál kapták el őket

A Samsung okostévéket szállító kamion csaknem húszmilliós rakományát vitték el.

Az 5 fős román bűnbanda 2021 őszén elhatározta, hogy a szlovákiai Galánta városában lévő Samsung gyárból az olaszországi Piacenza városába tartó kamion Samsung televíziókból álló rakományát ellopja.

Ebből a célból 2021. november 24-én a román állampolgárságú férfiak 2 lengyel honosságú gépkocsival, gps jeladó alapján követték a galántai gyárból induló kamiont a Lentiben lévő pihenő parkolóig.

(Fotók/videó: Zala Megyei Rendőr-főkapitányság)

A késő esti órákig várakoztak a közelben, majd amikor a kiszemelt kamion sofőrje elaludt, gyalogosan a parkolóba mentek és a plomba lefeszítésével felnyitották a jármű csomagterét. Ezt követően kistehergépkocsival áthajtottak a kamionparkolóba, és közvetlenül a feltört pótkocsi mögé beálltak, majd átpakoltak 7 raklapnyi, összesen 121 db. Samsung Smart televíziókészüléket, melyek értéke közel 18 000 000,-Ft volt. Ezután a vádlottak az M7-es autópályán Budapestre utaztak és egy budakalászi családi ház garázsában lepakolták a lopott holmit.

A vádlottakat 2021. november 26-án az M7-es autópálya sormási pihenőhelyén fogták el, 120 db televízió lefoglalásával az okozott kár nagyrészt megtérült.

A letartóztatásban lévő vádlottakkal szemben jelentős értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat a Lenti Járási Ügyészség – közölte honlapunkkal szerdán dr. Székely Tamás, a Zala Megyei Főügyészség címzetes fellebbviteli főügyészségi ügyésze, megbízott főügyész.