Viharos napok Nagykanizsán és környékén

A napok óta felettünk gomolygó ciklon hol zivatart, hol sokáig – akár napokig – tartó szélviharokat produkált, amelyek korábban nem voltak jellemzőek ezen a vidéken júniusban. A kárelhárítás java részét a tűzoltók végezték el.

Pénteken kora reggel a viharos erejű szél miatt fák hajoltak egy felsővezetékre, majd meggyulladtak egy vasúti sín mellett Nagykanizsán, a Bagolai-soron. A város hivatásos tűzoltóinak kiérkezésekor a jelzett helyen már csak egy bokor égett, amit a raj vízsugárral rövid idő alatt eloltott.

(Melléképületre esett egy faág Murarátkán (Fotó: Letenye KvŐ)

Melléképület tetőszerkezetére esett egy tizenöt méter magas fa ága Murarátkán, a Liliom utcában hétfőn reggel. A letenyei hivatásos tűzoltók kihúzós létra, motoros láncfűrész és kéziszerszámok segítségével távolították el az épületre esett darabot.

A gyalogos közlekedést, illetve a parkoló autókat veszélyeztette egy fa letört ága Nagykanizsán, a Platán soron délelőtt. A város hivatásos tűzoltói eltávolították a három méter hosszú faágat.

Kerítésre borult egy letört faág Letenyén, a Petőfi Sándor utcában szintén délelőtt. A kisváros hivatásos tűzoltói motoros láncfűrésszel eltávolították a darabot – tájékoztatott a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.