Hószállingózás, hózápor jöhet

Az esti, éjszakai órákban a gomolyfelhőkből északnyugaton megszűnik a záporos csapadék, ugyanakkor egy zártabb felhőzetből főleg a délkeleti, déli megyékben helyenként számítani lehet gyenge esőre, havas esőre, majd délnyugaton főként a hegyekben néhol hószállingózásra is.

Vasárnap az ország nagy részén több órára kisüt a nap. A déli órákig a déli, délnyugati megyékben maradhatnak erősebben felhős vidékek, helyenként kisebb eső, néhol havas eső, a hegyekben esetleg hószállingózás előfordulhat, majd ott is szakadozik, csökken a felhőzet.

A késő délutáni, esti óráktól észak, északkelet felől érkezhetnek kisebb-nagyobb felhőtömbök, amelyekből kialakulhat zápor, hózápor. Az északi, északkeleti szelet sokfelé élénk, néhol erős lökések kísérik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -4 és +2 fok között várható, ennél hidegebb az északi szélvédett tájakon valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap általában 6 és 11 fok között alakul – tudatta szombaton az állami hírszolgálat.

(Havazás Nagykanizsán. Fotó: archív. Horváth Valéria)