Zöld Város – Zöld Nagykanizsa – Eötvös téri helyzetkép

Ugyan a jelenlegi járványhelyzet és a kijárási korlátozás okán jóval kevesebbet mozgunk a városban, mégis, ha az Eötvös tér felé vesszük az irányt, láthatjuk, hogy a felújítási és átalakítási munkálatok folyamatosan zajlanak. Ahogy arról már korábban beszámoltunk, megkezdődött a tér belső területeinek rendezése is, melynek köszönhetően megújulnak a gyalogos ösvények és zöldterületek, a Fő úti és Teleki utcai kerékpárút összekötésével pedig teljessé válik a belvárosi kerékpárút-hálózat és új, vizes elemekkel bővül ki a már eddig is rendkívül népszerű játszótér.

A jelenleg zajló munkálatok következtében azonban most tényleg egy valódi átalakuláson megy keresztül a tér, melynek eredménye hamarosan kirajzolódik számunkra is. Ugyanis, annak érdekében, hogy a belső területek még inkább bensőségesek és biztonságosak legyenek, a tér utakkal határolt oldalai mentén egy alacsony fal épült, melynek külső részeit földdel feltöltve, füvesítve, kisebb dombfelületek létesülnek, amelyek ténylegesen elválasztják a szabadidős részt a forgalmas területektől.

A falak belső oldalán pedig igazán kellemes, nyugodt pihenő terek alakulnak ki, ahol számos pad kerül majd elhelyezésre, a helyiek kényelmét és pihenését szolgálva.

Természetesen, ezzel párhuzamosan folytatódnak a további építési munkálatok is, így elkezdődik a buszmegálló későbbi áthelyezéséhez szükséges ideiglenes buszmegálló építése, valamint folytatódik a Fő úttal párhuzamosan haladó kerékpárút kivitelezése és a teret délről határoló sétálóutca kialakítása.
Hamarosan tehát, amikor várhatóan többet sétálhatunk már a városban, az Eötvös tér immár egy teljesen új arcát mutathatja számunkra – írta többek között Facebook oldalán pénteken a Kanizsai fejlesztések hivatalos oldal.
(Fotók: Facebook)