Zalai férfi vesztette életét egy ausztriai munkabalesetben

Egy 48 éves magyar munkás hunyt el a grazi kórház felújításánál történt balesetben.

A pénteken történt esetről a steiermarki rendőrség és az ORF számolt be: a liftaknában dolgozó férfit a leomló állványzat temette maga alá pénteken negyed kettő körül. A mentés több órán át tartott, a dolgozót azonban már csak holtan tudták kiemelni.

(Fotók: Berufsfeuerwehr und Sicherheit in Graz – Facebook)

Az ORF szerint a tartományi kórház (LKH Graz) területén jelenleg az új sebészeti központot építik. A 48 éves férfi a felállványozott liftaknában végzett zsaluzási munkálatokat két emelet magasságban. A rendőrség szerint az eset pénteken 13 óra 17 perckor történt, az eset körülményeit szakértők bevonásával vizsgálják.

A grazi tűzoltóság részletesebb beszámolót közölt. Eszerint a 10 emeletnyi magas állványzat teljes egészében összeomlott és a liftaknába zuhant. (A felszálló hatalmas porfelhőt a szemtanúk először füstnek nézték és tűz miatt riasztották a tűzoltókat).

A több tonnányi építőanyag 3 emelet magasan töltötte meg az aknát, ezt kellett óvatosan, részben alpintechnikát alkalmazva eltávolítani. A 20 emberrel dolgozó tűzoltók 2,5 órán keresztül szedték ki a gerendákat, rudakat, azonban a magyar férfit már csak holtan tudták kiemelni – írta szombaton az Ausztriai Munkalehetőségek Facebook oldal.