Zala Budapesttől jó messze van, ezért erre is szüksége lesz!

Bár kétségtelen, hogy a megyeszékhelyeken és nagyvárosainkban is remek oktatási, továbbképzési, vagy éppen szabadidős lehetőségek vannak, de ha mindent egy helyen, frekventáltan szeretnénk megtalálni, vagy komplex programajánlatok közül válogatnánk, akkor a fővárosnál kevés jobb választás létezik. Budapest nem csak idegenforgalmi kínálatával, hanem szállás lehetőségeivel is kitűnik a többi nagyváros közül, s erre valóban szükség is lesz, ha Zalából indulna. Mindegy, hogy egyetlen napot töltene a fővárosban valamilyen konferencia, előadás, kiállítás, vagy egyéb program miatt, esetleg hosszabb pihenést tervez, a kényelemhez nélkülözhetetlen az igényeknek maximálisan megfelelő szálláshely. Sokan nincsenek azonban abban a helyzetben, hogy egyetlen éjszakáért a luxusszállodák által elkért 40-50 ezer forintot fizessenek ki. Jó hír, hogy számukra is bőséges szállás kínálattal áll Budapest rendelkezésre. Lássuk, milyen szálláshelyek a legkedveltebbek akkor, ha nem mindegy az ár sem a foglalás során!

budapest-szallas

Szállodai körülmények megfizethetően

Budapest szállás kínálatában a Római Hotel kifejezetten azt a kategóriát képviseli, mely egyszerre nyújtja a szállodáktól megszokott kényelmet, de ugyanakkor megfizethető áron teszi ezt. A már akár 9000 Ft/éj-től elérhető szobák igényesen felszereltek, ráadásul a komplexum közvetlenül a Duna partján fekszik. A hotelt azoknak érdemes választani, akik a könnyű megközelíthetőség és főváros nevezetességeitől elérhető távolban fekvés mellett a fürdőzési lehetőségeket is fontosnak tartják. A Római Hotel ugyanis a népszerű Római-parton fekszik, mely nyári időszakban kiváló a pihenésre.

Csendes pihenés az elsődleges?

A főváros minden előnye mellett is tény sajnos, hogy a belváros igen zajos. Nem véletlen, hogy egyre többen választják az olyan szálláslehetőségeket, melyek csendes környezetben, távol a centrumtól várják a pihenni vágyókat. Tipikusan ilyen a Széchenyi-hegy oldalában fekvő Budai Hotel, ahol meglepő módon, már 3200 Ft/éj-től foglalhatunk szállást. Budapest elegáns, akár konferencia helyszínként is kitűnő választásnak bizonyuló szállás lehetősége a város zajától távol, mégis elérhető közelségben fekszik. A csendes, megjelenésében elegáns szálláshelyen Széchenyi Pihenőkártyával is finanszírozható a tartózkodás.

Érdemes időben tájékozódni!

Előre tudja már, milyen rendezvényre szeretne a fővárosba utazni? Amint megvan az időpont, célszerű azonnal körülnézni a szálláshelyek között, ugyanis a tapasztalatok azt mutatják, hogy a nagyobb rendezvények időszakában Budapest szállás téren is maximális kihasználtságot produkál, tudtuk meg a  Myszallas.com-tól. Ha időben foglal, annak további előnyei is lehetnek, hiszen a szállodák és panziók gyakran akciós csomagajánlatokat is kínálnak, amelyek a hagyományos áraknál sokkal kedvezőbbek.

Szép kártya elfogadóhelyek városszerte

A Széchenyi Pihenőkártya rendszeréhez mára nagyon sok szálláshely csatlakozott, így a legtöbb esetben minden gond nélkül felhasználható a plasztikkártya szállás alszámlája a fizetésre. Ha élni szeretne ezzel a lehetőséggel, akkor érdemes már a szálláshely keresésekor is az olyanok között nézelődni, amelyek szerepelnek az elfogadóhelyek listáján. Budapest szállás téren is remek, akciós árakat kínál, ám ehhez nélkülözhetetlen az időben történő foglalás. Mindegy, hogy hétvégi kirándulásról, nyári pihenésről, vagy valamilyen munkával, oktatással kapcsolatos fővárosi tartózkodásról van szó, az internet kitűnő választás a szálláslehetőségekről történő tájékozódáshoz is.

Vélemény, hozzászólás?