Viharos szél Nagykanizsán és Zalában

A szombat éjszaka érkező hidegfront betörésének következtében folyamatosan viharos szél lett a jellemző vasárnap délelőtt is. Nagykanizsán több helyszínre kellet vonulniuk a város hivatásos tűzoltóinak.

A Teleki utca 3. melletti parkolóba a viharos szél következtében egy nagyobb, letört faág zuhant, amely egy ott parkoló Alfa Romeo-ban is kárt okozott. A lánglovagok az ágat biztonságos helyre húzták, az autós időközben elvitte a gépkocsit a helyszínről, a rendőrök adategyeztetés céljából voltak kint illetve ők értesítették a katasztrófavédelmet. A Teleki utcai házak környékéről redőnydarabok is hullottak a magasból az útra, de szerencsére nem sérült meg senki – írta olvasónk.

(Parkolóba zuhant egy nagyméretű faág a Teleki utca 3-nál. Fotók: Szalai Szilveszter)

Vasárnap a reggeli órákban Becsehely külterületén két nagyméretű akácfa dőlt az úttestre, amelyeket a nagykanizsai hivatásos tűzoltók motorfűrész segítségével távolítottak el.

Kercaszomor és Magyarszombatfa között egy 15 méteres tölgyfa veszélyeztette a közlekedést. A forgalmi akadályt itt a lenti hivatásos tűzoltók szüntették meg. Zalaegerszegen teljesen elfoglalta az úttestet egy kidőlt fa a Batsányi utcában. A helyi hivatásos tűzoltók kéziszerszámok és motorfűrész segítségével megszüntették az akadályt. Nem sokkal később Alsónemesapáti külterületén vezetéket is leszakított egy útra dőlő fa, amit szintén a zalaegerszegi hivatásos tűzoltók távolították el.

Vasárnap az erős szél miatt jellemzően fakidőlésekhez riasztották a zalai tűzoltókat – tájékoztatott a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A viharos időjárás vasárnap reggelig 110 helyen okozott károkat országszerte, a katasztrófavédelem a legtöbb beavatkozást az ország nyugati részén végezte – összesítették a tűzoltói beavatkozásokat az országos katasztrófavédelem központjában.