Város napja: elismerések a legjobbaknak

Szombaton délután a Hevesi Sándor Művelődési Központban tartotta ünnepi közgyűlését Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata. A díszközgyűlés keretén belül tüntették ki azokat akik munkásságukkal a legtöbbet tették a városért és annak polgáraiért. Összesen 14 címet adományozott a város vezetősége.

Az esemény megnyitójában Balogh László polgármester kiemelte a közelmúltban és jelenleg a városban és környékén zajló fejlesztéseket, valamint méltatta a megjelentek munkásságát és arra szólított fel, hogy mindennapjainkban álljunk meg, adjunk lehetőséget az ünneplésnek és cselekedeteinket számba véve emeljük azokat mind magasabb és magasabb szintre.

A megnyitó beszédet követően közgyűlés által megítélt díjak átadására került sor.

A díjazottak:

Kónya István a Magyar Autóklubban betöltött tevékenysége, az autós élet, az érdekvédelem , a közlekedésbiztonság terén végzett fejlesztő munkájáért “Nagykanizsa Megyei Jogú Város Címere kitüntetésben részesült.

Balogh Krisztián tanuló a szakmák, a szakképzés csúcsát szimbolizáló World Skills és Euro Skills versenyeken elért teljesítményéért Nagykanizsa Megyei Jogú Város Címere” kitüntetésben részesült.

A Fehér Kígyó Hagyományőrző Együttes a több éve tartó kiemelkedő hagyományőrző munka elismerésenként a “Nagykanizsa Megyei Jogú Város Címere” kitüntetésben részesült.

(A Fehér Kígyó hagyományőrző Együttes nevében Csontos Sándor vette át a díjat Balogh László polgármestertől)

A Kanizsa Csillagai az autentikus cigányzene országos népszerűsítéséért, ezáltal Nagykanizsa Város hírnevének öregbítéséért “Nagykanizsa Megyei Jogú Város Címere” kitüntetésben részesült.

A város közgyűlése a korábbi évek gyakorlatának megfelelően, további három díj adományozásáról döntött.

Az “Év Vállalkozása” díjat 2020-ban elsőként a kis és középvállalkozások kategóriájában a Heni Cuki KFT – Siposné Gerencsér Henrietta kapta.

(A Heni Cuki is díjat kapott)

Szintén ebben a kategóriában az “Év vállalkozása” díjat kiemelkedő gazdasági teljesítményéért az Európa Bútor Manufaktúra Kft – Draskovics Szilárd vehette át.

(Balogh László polgármester és Draskovics Szilárd az ünnepségen)

Nagyvállalkozás kategóriában az “Év Vállalkozása” díjat a Tungsram Operations nagykanizsai gyára nyerte el.

A közgyűlés Pál Györgynek a nagykanizsai Vásárcsarnok megvalósításában, ügyvezetőként végzett tevékenységének elismerésenként “Nagykanizsa Városért” kitüntető címet adományozta.

A közgyűlés Silló Zsolt nyugalmazott intézményvezetőnek pedagógusnak, a nagykanizsai férfi kosárlabdasportágért végzett kiemelkedő munkájáért “Nagykanizsa Városért” kitüntető címet adományozta.

(Silló Zsolt is díjat vehetett át munkájáért)

A közgyűlés dr. Kurta János nyugalmazott bírónak, bíróként illetve a bíróság elnökeként végzett kimagasló tevékenységéért “Nagykanizsa Városért kitüntető címet adományozta.

(Dr. Kurta János nyugalmazott bíró is kitüntetést vehetett át)

A közgyűlés Fliszár Károly nyugalmazott plébánosnak, Nagykanizsa keresztény élete érdekében végzett egyházi tevékenysége elismeréseként “Nagykanizsa Városért” kitüntető címet adományozta.

Bicsák Miklós könyvkötő mester a szakma iránti szeretete, elhivatottsága , a városért való tenni akarása, és közéleti aktivitása elismeréseként “Nagykanizsa Városért” kitüntető címet vehette át.

(A városszerte népszerű Bicsák Miklós könyvkötő munkáját is elismerték)

Nagykanizsa Megyei Jogú Város Közgyűlése báró Vlassics Gyula európai hírű jogtudósnak a Nagykanizsához való kötődéséért, tudományos munkásságáért, postumus “Nagykanizsa Megyei Jogú Város Díszpolgára” díjat adományozták. A díjat ükunokája vette át.

A 73 éves Balázsovits Lajos színésznek, színházi rendezőnek, színigazgatónak, mint a város szülöttjének a szakmában elért országos elismertségéért a “A Nagykanizsa Megyei jogú Város Díszpolgára” díjat adományozta a város közgyűlése.

(Balázsovits Lajos 1946. december 4-én született Nagykanizsán)

A színművész beszédében elmondta, nem könnyű meghatódottság nélkül beszélni erről az elismerésről és a többi kitüntetett nevében úgy gondolja, a díjakat nem csak a város közgyűlése, vezetése ítélte számukra hanem a város polgárai is.

A kitüntetetteknek gratulálunk!

Az estét a Quattro Archi Vonósnégyes előadása zárta, a program során színpadra lépett az Eraklin Táncklub Egyesület, Jakobovics Árpád, a Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusa, aki a város néhai polgármesterének, Dr. Krátky Istvánnak a hegedűjét szólaltatta meg. Az eseményen jelen volt Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő, államtitkár is.

(Kép és szöveg: Dani Mónika Mercedes és Szalai Szilveszter/RockCats Stage Photo Crew)

   
loading...