Van mit találni a kanizsai ételszekrényben

Több helyi vállalkozás ajánlott fel a nagykanizsai Katolikus Karitász számára péksüteményeket, melyeket rászoruló családok, idősek, beteg, mozgáskorlátozott személyek között osztunk ki hetente több alkalommal.

Ezeket az adományokat házhoz is szállítjuk. Nagyon hálásan fogadják ezt a fajta segítséget főleg azok a személyek, akik még a helyi kisboltba sem tudnak elmenni, mert fizikailag sem képesek rá betegségük miatt.

Amennyiben olyan sok az aznap felajánlott péksütemény,(kifli, zsemle, 3kg-os nagy kenyér, cipó)azokat a Csengery utcai ételszekrényben helyezzük el – írta a napokban Facebook oldalán az ételszekrényt működtető kanizsai karitász.

A nagykanizsai „ételszekrény története”

A nagykanizsai Katolikus Karitász tudomására jutott, hogy több városban ételszekrényeket helyeztek ki a Katolikus Karitász kezdeményezésére. E nemes cél hallatán, a nagykanizsai Katolikus Karitász csoport is kezdeményezte az Önkormányzatnál, hogy engedélyezze az „ételszekrények” kihelyezését.

Jelenleg egy szekrény kihelyezésére kapott engedélyt a Karitász (Csengery u. 37. szám alatt) a Nagykanizsai Evangélikus Templom előtt. A jó hírünk, hogy tervben van a következő ételszekrény kihelyezése, melyet valamelyik lakótelepen szeretnénk elhelyeztetni.

Ezúton szeretnénk megköszönni az egyik vállalkozónak, aki elkészítette kérésünkre az 1m x1m-es 3polcos kis szekrényünket, mely törhetetlen üvegből készült, figyelve ezzel a balesetvédelmi előírások betartására. Ebbe a kis szekrénybe a rászorulók, hajléktalanok részére, közel egy hónapja már minden reggel és este tartós élelmiszert helyezünk el. Amire figyelmesek lettünk, hogy a lakosság is felfigyelt a kihelyezett ételszekrényünkre: tartós élelmiszereket, sőt felcímkézett igényesen becsomagolt ételdobozokat is találtunk a szekrényben! Ennek nagyon örülünk, hiszen az „összefogás, hegyeket tud megmozgatni”egy nemes cél érdekében!

Köszönjük!

Nagykanizsai Katolikus Karitász