Változik a helyijárat menetrendje Nagykanizsán

A Volánbusz Zrt. tájékoztatása alapján Nagykanizsa Város helyi autóbuszjáratai 2020. április 6. (hétfő) üzemkezdettől visszavonásig munkanapokon szabadnapos menetrend szerint fognak közlekedni.
Munkanapokon, a szabadnapos menetrend általános fenntartása mellett, a 8, 14, 21, C91 helyi vonalak járatai – esetenként kisebb betérés elhagyásával – továbbra is közlekednek, ezzel biztosítva a város nagyüzemeihez a munkavállalók el- és hazajutását.

Vonalanként a helyi szabadnapi menetrend megerősítésére indított további járatok:


• „8” Napraforgó tér – Ligetváros – Miklósfa, Szentendrey E. ford.: 4:50, 21:25

• Miklósfa, Szentendrey E. ford. – Ligetváros – Napraforgó tér: 5:20, 22:10

„14” Városkapu krt. – Ligetváros: 16:20, 21:20

• Ligetváros – Városkapu krt.: 16:40, 22:15

„21” Kalmár u. – Napraforgó tér – Kalmár u.: G 6:00, G 14:00 (G= Napraforgó térről 6:15, 14:15 órakor indul tovább)

„C9” jelzésű járatok szabadnapi menetrend szerint nem közlekednek, helyettük a „C91” jelzésű járatok munkanapi menetrend szerint közlekednek

• „C91” Városkapu krt. – Balatoni u. – Napraforgó tér: 5:20, 7:00, 13:20, 21:15

Napraforgó tér – Balatoni u. – Városkapu krt.: 6:15, 14:15, 15:40, 22:15

A Volánbusz Zrt. jelzése alapján a felmerülő igényekhez igazodva további járatbővítést is bevezethet.

A koronavírus terjedésének megelőzése érdekében az országos tisztifőorvos és a Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlásai alapján a Volánbusz Zrt. soron kívüli higiéniai intézkedéseket vezetett be utasai és munkavállalói védelmében. Az intézkedések keretében fokozottan takarítják az autóbusz-állomásokat és a járműveket, vírusölő szerrel mossák le a kapaszkodókat.

A telephelyekre javításra, revízióra és szemlére érkező járműveket a forgalom részére minden esetben csak dokumentált fertőtlenítő takarítás végrehajtását követően lehet átadni. A fertőtlenítő takarításokat minden autóbuszon el kell végezni, amely bármely célból a műszaki üzemet/telepet érinti.

A fertőtlenítő takarítás a következő műveleteket tartalmazza: padlózat fertőtlenítőszeres felmosása, kapaszkodók fertőtlenítőszeres áttörlése. Az autóbusz-vezetők – amennyiben a kiállási idejük meghaladja a fél órát – a kapaszkodók napi áttörlését kötelesek elvégezni.

A Szolgáltatásfelügyelet munkatársai (jegy- és bérletellenőr, szolgáltatás ellenőrzési munkatárs) folyamatosan ellenőrzik valamennyi társasági autóbusz tisztasági és higiénés állapotát, továbbá azt, hogy a járműveken az elrendelt fertőtlenítőszer és törlőkendő megtalálható-e – tájékoztatott csütörtökön Facebook oldalán Balogh László nagykanizsai polgármester.