Vadállat támadás Nagykanizsán

Egy nagykanizsai hölgy vasárnap hajnali fél egykor ment haza egy buliból, amikor a Balatoni úton megtámadta egy róka vagy aranysakál.

Az állat nagy valószínűséggel veszett lehetett, hiszen a róka és az aranysakál általában kerüli az embereket, fél tőlük.

A hölgy a morgó, támadó vadállat miatt kénytelen volt felmászni egy fára, majd értesítette az egyik ismerősét, aki kocsival érte ment. Az autóval sikerült elijeszteni a morgó, támadó az állatot, így a hölgy szerencsésen haza tudott jutni. Az állat elzavarásában segített még két másik férfi is, akik faágakkal igyekeztek elriasztani a vadat.

Nagykanizsáról rókás fotót nem kaptunk, de az idén áprilisban Szántóné Pölcz Évi lencsevégre kapott egy állítólagos aranysakált, amelyik egy autó motorházán ücsörgött a Péterfy iskola focipályája mellett a szelektív hulladékszigetek környékén.

Az életterük változása, csökkenése és a könnyű táplálékszerzés miatt rókákat, aranysakálakat eddig is láttak Nagykanizsán, de információink szerint most fordult először elő, hogy az állat emberre támadt.

Beszámolók szerint láttak aranysakált Kanizsán a Csótónál és a Dózsa György úti Smaragd lakópark előtt is.

Update! Időközben kaptunk egy fotót Kalmár Rozáliától, aki ezt az állatot fényképezte le március 29-én este a kanizsai Tesco parkolójában.

Holczer – Korosecz Kinga fotója Nagykanizsán a Mészáros Lázár utcánál készült.

Sebestyén Alexandra a nagykanizsai Platán soron fotózta le ezt a kocsi tetején üldögélő állatot, amely leírása szerint nem volt agresszív, de ijesztőnek tűnt.

A legtöbb aranysakált Somogy megyében látták

Drasztikusan elszaporodtak az aranysakálok Magyarországon, a szakemberek szerint az elmúlt évtizedekben még soha nem volt ekkora a számuk. A legtöbb aranysakál Somogy megyében és Baranyában jelent meg, jelenleg mintegy 6500 példányt tartanak számon a szakemberek. A ragadozók lakott területeken is portyáznak, a vadászok szerint pedig veszélyt jelentenek a vadállományra – hangzott el az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.