Útra dőlt fának hajtott egy autós Kistolmácsnál, gondot okozott az esővíz Miháldon és Sandon

Miháldon a Béke utcában két helyen, Sandon pedig a Kanizsai utcában kellett a miháldi önkéntes tűzoltóknak a felhalmozódott esővizet eltávolítani szivattyúkkal hétfőn.
Kedden hajnalban villám csapott egy családi ház tetőszerkezetébe Balatongyörökön. A keszthelyi tűzoltók kiérkezésekor a tetőszerkezet már nem égett, azonban a veszélyesen megdőlt kéményt visszabontották. Az eset során nem sérült meg senki.Később reggel fél 6-kor útra dőlt fának hajtott egy személyautó Kistolmács külterületén.
Az útakadályt képező tizenöt méteres növényt a nagykanizsai hivatásos tűzoltók távolították el benzinmotoros láncfűrésszel.
Reggel nyolc óráig a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű esővíz miatt tizenhat helyszínre riasztották a tűzoltókat Keszthely, Cserszegtomaj és Rezi településekre.
Ezen térségre az egy havi csapadékmennyiség pár óra alatt hullott le kedd hajnalban, így számos helyen kell a keszthelyi hivatásos tűzoltóknak garázsokban, pincékben, lakóépületekben felhalmozódott vizek eltávolításánál és forgalmi akadályt képező kidőlt fák eltávolításánál beavatkozniuk – írta a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.