Ünnepi közgyűlésen ismerték el munkájukat

„A Város Napja Ünnepi Közgyűlés küldetése, hogy középpontba állítsa történetünket, nagyjainkat és értékeinket, melyek közös megerősítése képes csak a világot kiteljesíteni. Ez az ünnep ennek a nemes célnak ad formát, a kitüntetettek személyében pedig tartalmat.
Nagykanizsa polgárai nevében is gratulálok városunk kitüntetettjeinek:

Horváth István versmondónak, akinek a tehetségek kibontakoztatásának elősegítéséért, a város jó hírnevének öregbítéséért, Nagykanizsához való kötődésének elismeréséért közösségünk a Nagykanizsa Megyei Jogú Város Címere kitüntető címet adományozta.

A közgyűlés Kanász Viktor történésznek a számos, Nagykanizsát érintő publikációjáért, a lokálpatriotizmusáért a Nagykanizsa Megyei Jogú Város Címere kitüntető címet adományozta.

A közgyűlés dr. Száraz Csilla régész-főmuzeológusnak a helyi kultúra szervezése, a helytörténeti értékek kutatása és megőrzése, a városi tradíciók erősítése és Nagykanizsa Megyei Jogú Város jó hírének öregbítése érdekében kifejtett több éves áldozatos és kiemelkedő munkájáért a Nagykanizsa Megyei Jogú Város Címere kitüntető címet adományozta.

Nagykanizsa Megyei Jogú Város Közgyűlése a korábbi évek gyakorlatának megfelelően három további kitüntetés adományozásáról döntött. A közgyűlés „Az Év Vállalkozása” kitüntetést adományozta kis- és középvállalkozás kategóriában az „M-M ” Kanizsa Kft.-nek Nagykanizsa gazdaságát és lakosságát szolgáló kiemelkedő teljesítményéért.

A közgyűlés a GYGV Kanizsa Kft.-nek Nagykanizsa gazdaságát és lakosságát szolgáló kiemelkedő gazdasági teljesítményéért a 2022. évben kis- és középvállalkozás kategóriában „Az év Vállalkozása” kitüntetést adományozta.

A közgyűlés a Kanizsa Trend Kft.-nek a kimagasló gazdasági teljesítménye elismeréseként 2022. évben nagyvállalkozás kategóriában „Az Év Vállalkozása” elismerést adományozta.

A közgyűlés Teleki Lászlónak a kiemelkedő helyi és országos közéleti tevékenységéért, a több évtizedes népismereti, kulturális területen folytatott áldozatos munkájának és karitatív tevékenységének elismeréséért a „Nagykanizsa Városért” kitüntető címet adományozta.

Nagykanizsa Megyei Jogú Város Közgyűlése Erdősné Dr. Németh Ágnes pedagógusnak a tehetséggondozás, a minőségi pedagógusi hivatás és a szakértői munka területén, valamint Nagykanizsa Megyei Jogú Város jó hírnevének öregbítése érdekében kifejtett több éves kiemelkedő munkájáért, és a hazai, valamint a nemzetközi eredmények elismeréséért a „Nagykanizsa Városért” kitüntető címet adományozta.

A közgyűlés Sári Nándor kajak-kenu mesteredzőnek városunkban a kajak-kenu sportban végzett kiemelkedő munkájáért – posztumusz – a „Nagykanizsa Városért” kitüntető címet adományozta. Az elismerést az elhunyt fia, Sári Csaba vette át.

A közgyűlés Alexa Mercédesz pedagógusnak a kiváló tehetségfelkutató- és gondozó, nevelő munkásságáért a „Nagykanizsa Városért” kitüntető címet adományozta.
A közgyűlés Alexa Péter pedagógusnak a kiváló tehetségfelkutató és tehetséggondozó munkásságáért a „Nagykanizsa Városért” kitüntető címet adományozta.

Nagykanizsa Megyei Jogú Város Közgyűlése Kovács Antal nyugalmazott vezérigazgatónak Nagykanizsa és a Délzalai Vízmű Zrt. életében betöltött több évtizedes szakmai munkássága elismeréséért a „Nagykanizsa Megyei Jogú Város Díszpolgára” kitüntető címet adományozta.

Nagykanizsa Megyei Jogú Város Közgyűlése Zádori Mária énekművésznek a magyar zenekultúrát a reneszánsz és barokk zeneművek autentikus interpretációján és népszerűsítésén keresztül gazdagító, kimagasló színvonalú művészete elismeréseként a „Nagykanizsa Megyei Jogú Város Díszpolgára” kitüntető címet adományozta. Az elismerést a kitüntetett férje, Virágh László vette át.”

(Forrás: Balogh László Nagykanizsa Város Polgármestere – Facebook. Fotó: Kovács Krisztián)