Újra megnyílt a Zalakarosi Fürdő

A március 16-án bejelentett szolgáltatások ideiglenes felfüggesztését követően zöldre váltott a lámpa a Zalakarosi Fürdőn. A korábbi évekhez hasonlóan Novák Ferenc, Zalakaros Város polgármestere mondott köszöntőt és üdvözölte a strandra érkező első vendégeket pénteken.

A városvezető elmondta, optimistán indul a szezon Karoson, jelenleg csak a kültéri medencékkel állnak a fürdő vendégeinek rendelkezésére.

Zalakarosnak nagyon fontos a turizmus, hiszen a kisváros gazdasági arra épül, ha vendég van, akkor minden van. A sok tiltás után a lehetőségek folyamatos bővítésével május 29-én „zöldre válthatott a lámpa”, így újra indulhatott Zalakaroson a turizmus -mondta a városvezető.

(Fotó: Zalakarosi Fürdő – Facebook)

Czimondor Nándor, a turisztikáért is felelős alpolgármester úgy fogalmazott, soha ilyent nem tapasztaltak, amit ez a vírusos járvány produkált. Valamikor úgy tanították, hogy a turizmus a béke iparága és most nem egy háború borította fel Magyarországon a gazdaságot, a turisztikai rendet, hanem egy betegség.

Reális esélye van annak, hogy ilyen akár a jövőben is lehet, erre fel kell készülnünk. Az, hogy újra nyithattunk Zalakarosnak egy nagyon fontos dolog és amennyiben nem tör ki újra a járvány akkor hamarosan ismét teljes üzemmódban működhet a komplett karosi turizmus – nyilatkozta többek között a Marcali TV-nek a zalakarosi alpolgármester.