Újabb díjat nyert a kanizsai diák, Lendvai Kristóf filmje

A Magyar Független Film és Video Szövetség október 11. és 14. között, Balatonfenyvesen rendezte meg az idei Országos Függetlenfilm Fesztivált és Konferenciát, amelynek versenyprogramjába 28 alkotás jutott be.
Közülük 10 film alkotóit díjazták péntek este a budapesti A38 hajón szervezett ceremónián dicsérő oklevéllel, jutalomtárgyakkal, illetve összesen 1 millió 250 ezer forintos díjalap felosztásával.

(Lendvai Kristóf a Majdnem eltoltam kisfilmje forgatásán. Fotó: Seres Péter)

A mások mellett a Magyar Nemzeti Filmalap, a Nemzeti Kulturális Alap, illetve a Magyar Művészeti Akadémia által támogatott filmfesztivál zsűrijét Papp László, Pálos György, Pócsik Andrea, Proics Lilla és Vincze Teréz alkotta.
A függetlenfilmes fesztiválon dicsérő oklevéllel és pénzjutalommal díjazta a zsűri Lendvai Kristóf Majdnem eltoltam című kisjátékfilmjét – írta az MTI.
“A nagykanizsai Batthyány gimnázium 17 éves tanulójának nyár végén mutatták be a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház művészeinek szereplésével, jól ismert cégek és helyi televíziók mellett Zalaegerszeg és Nagykanizsa önkormányzatának támogatásával készült alkotását.
A 26 perces kisjátékfilm augusztusban különdíjat nyert a 25. Országos Diákfilmszemlén Budapesten, illetve díszvendég volt a szeptemberben Zalaegerszegen rendezett 14. Göcsej Filmszemlén.” – adta hírül a Kanizsa Újság.