Újabb 588 milliót kapott a kormánytól Kanizsa

„Tisztelt Kanizsaiak!
Nagy öröm városunk polgárait arról tájékoztatni, hogy a kormányzat a válsághelyzetben – a közös állami-önkormányzati áldozatvállalást követően – segíti és támogatja a városokat, ezúttal Nagykanizsát újabb 588 millió forinttal.

Így összességében 1 milliárd 877 millió forint plusz forrás jut a pandémia alatt nehéz helyzetbe került önkormányzati költségvetésbe, növelve ezzel Nagykanizsa mozgásterét, melyből az iparűzési adókompenzáció mellett a városunknak fontos fejlesztéseket és beruházásokat tudjuk finanszírozni.

(A nagykanizsai Erzsébet tér. Fotó: archív)

Ez az összeg jelentősen meghaladja azokat az önkormányzatunkat érintő bevételcsökkentő intézkedéseket, amelyeket a Kormány a pandémia miatt a szolidaritás elve alapján, illetve a vállalkozók támogatása érdekében hozott meg.

Ez a mostani 588 millió forint egyébként megegyezik azzal a becsült helyi iparűzési adóbevétel kieséssel, amely abból adódik, hogy a Kormány a vállalkozásokat segítve 2%-ról 1%-ra csökkentette a helyi iparűzési adó mértékét.
Köszönet Cseresnyés Péter országgyűlési képviselőnek, hogy kormányzati kapcsolatait mozgósítva sikerült újra ilyen komoly összeget Nagykanizsa számára támogatásként megszereznie.

E támogatásoknak és a korábbi, az előző városvezetés időszakában elnyert pályázatoknak köszönhetően folytatjuk a gazdaságot életben tartó beruházásokat és fejlesztéseket.” – közölte Facebook oldalán csütörtökön Balogh László nagykanizsai polgármester.