Újabb 588 millió Kanizsának, de mire költik?

A napokban megjelent kormányhatározat szerint Nagykanizsa újabb 588 millió forint támogatást kap, a kormányzat ezzel az összeggel kompenzálja a város helyi iparűzési adókedvezmény miatti bevételkiesését. Számításaink szerint a teljes várható adókiesés ellentételezése ily módon megtörténik, a kapott támogatást pedig fejlesztésekre fordíthatja az önkormányzat.

Az 588 millió forint tehát Nagykanizsa gyarapodását szolgálja, a forrásból egyebek mellett parkoló épül a Munkás utcában, önkormányzati tulajdonú ingatlanok, utak, járdák újulnak meg, elvégzik a víztorony rekonstrukcióját, s a csapadékvíz elvezetésével kapcsolatos problémákat is orvosolnak.

Nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy a kormányzati intézkedéseknek köszönhetően, adókedvezmény formájában ugyanekkora összeg segíti a kanizsai vállalkozók gazdasági újraindulását is.

A pandémiás helyzet ellenére jók a város kilátásai, Nagykanizsa gazdálkodása – köszönhetően a kompenzációnak és a veszélyhelyzet idején nyújtott pénzügyi kormányzati segítségnek – kiegyensúlyozottnak mondható. Az önkormányzat az elmúlt időszakban összesen 1,9 milliárd forintot kapott a kormánytól – írta többek között Facebook oldalán Balogh László nagykanizsai polgármester.

Az 588 millió forintos fejlesztési támogatás miatt azonban a költségvetés módosítására lesz szükség, melyre nagy valószínűséggel a június 24-i rendkívüli testületi ülésen kerülhet sor, amelyre információnk szerint a többséget adó ÉVE frakció több módosítással készül.