Új EKG-készüléket kapott a kanizsai kórház gyermekosztálya

Évente 2700-2800 fekvő-, és több mint 10 ezer járóbeteget látnak el a Kanizsai Dorottya Kórház csecsemő- és gyermekgyógyászati osztályán, ahová még az ellátási körzeten túl, Somogy megye északi részéből is érkeznek kis betegek.
Az osztály jelenleg is teljes kapacitással működik az influenzaszezon miatt.
Noha az osztály felszereltsége jó, az ott dolgozók mindig örülnek, ha új eszközadomány érkezik. Ma egy félmillió forint értékű, modern EKG-készüléket kaptak a kamarától.

(B-j. Bicsák Miklós, Dr: Nád Márta, Gyuricza Hajnalka kezelős nővér és dr. Polay József)

Az EKG egy alapvető műszer az osztályon, természetesen rendelkezünk már ilyennel – mondta el kérdésünkre dr. Nád Márta osztályvezető főorvos. – Szerettük volna azonban kiküszöbölni a rövid ideig tartó, technikai meghibásodásból adódó üzemzavarokat. Így akkor sem lesz fennakadás az ellátásban, ha egyszerre mindkét készülékre szükség lesz, vagy az egyik meghibásodik.

– A Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara minden évben segítséget és támogatást nyújt a gyermekosztálynak, s ebbe mindig bevon egy-egy vállalkozót. Tavaly például a Hidrofilt Kft.-t, idén pedig Bicsák Miklóst.
Az összeg nagy részét a kamara állja, de fontosnak tartjuk, hogy valamely kamarai tagunk is részt vegyen ilyen akciókban, a társadalmi felelősségvállalás jegyében – mutatott rá dr. Polay József, a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.
A kamara nem csak eszközadományokkal segíti az osztály működését: támogatja a kórház új játszóterének ügyét is, amely szintén a beteg gyermekek gyorsabb felépülését szolgálja.
(Forrás és fotó: Kanizsa Újság)

Mi csak annyit tennénk hozzá, hogy a most 78 éves Bicsák Miklós 1968-ban kezdte meg könyvkötői munkásságát Kanizsán. A városszerte elismert iparos – és többször megválasztott képviselő, aki Palint és a várost 20 éven át képviselte a testületben – igazi kanizsai úriember. Információink szerint március 15-én – 50 éves iparossága elismeréséül – egy komoly díjat kap a szakmai kamara részéről, amellyel 500 ezer forint készpénz jár. Miklós ezzel kapcsolatban honlapunknak elmondta, az összeget egy nagykanizsai Űrhajós utcai szociális intézménynek szándékozik felajánlani.