Tűzifával és tartós élelmiszerrel segíti a legrászorultabbakat a Zala Megyei Védelmi Bizottság

A 6 éve működő szociális tűzifa program évről évre bizonyítja, hogy Zala megyében az emberek képesek összefogni egy jó ügy érdekében. A ma (február 8-án. A Szerk.) átadott, kályhakész tüzelő és a tartós élelmiszerekből álló csomagok mellett a kormány különböző családalapítási támogatásai is segítik a fiatal tófeji házaspárt abban, hogy sikerüljön jobb életszínvonalat biztosítani gyermekük számára.
– A gyermekes családok komoly támogatást kaptak adókedvezményben, most már eljutottunk oda, hogy a CSOK segítségével az otthonteremtéshez is jár támogatás. Minden családnak az a célja, hogy a gyerekek boldogságban és biztonságban való nevelését tudja biztosítani – fogalmazott Cseresnyés Péter miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő.

Póczakék kislánya játékokat is kapott Cseresnyés Pétertől

A tüzelő és az élelmiszercsomag mellett Póczakék kislánya játékokat is kapott. A rászorulók kiválasztásában a települések vezetői segítik a Zala Megyei Védelmi Bizottságot.
– 2019-ben 65 családhoz jut el ezen jótékonyság akció keretében a tűzifa. Egy erdészeti köbméter fát szállítunk ki egy-egy alkalommal. 2013 óta már 400 családhoz jutottunk el. Ez a tevékenységünk országosan is egyedülálló. Zala megyében ezt már jó gyakorlatként folytatjuk 6 éve – nyilatkozta Dr. Sifter Rózsa, a Zala Megyei Védelmi Bizottság elnöke.
A családfő és felesége is dolgozik, a lehetőségeikhez mérten pedig próbálnak mindent megadni gyermeküknek.
– Nagyon jól jött ez, mert pont úgy állunk, hogy nem lehet tudni, milyen hosszú lesz a tél. S ez a famennyiség pont arra lesz elég, hogy kihúzzuk a telet, de már elég szűkösen álltunk. Így ez a segítség pont a legjobb időben és a legjobbkor jött – említette Póczak Tamás.
A megyei védelmi bizottság idén összesen 65 családnak szállít ki kályhakész tűzifát.
(Forrás:
Kanizsa Újság)