Tungsram leépítés Nagykanizsán: cégekkel egyeztet Cseresnyés Péter

Júliustól mintegy 900 dolgozójától (700 főállású dolgozó és 200 kölcsönzött munkaerő) válik meg a Tungsram Nagykanizsán. Cseresnyés Péter újraválasztott fideszes képviselő több helyi céggel is egyeztetett a közelmúltban, hogy munkát tudjanak biztosítani az elbocsátandó embereknek. Úgy értesültünk, hogy hamarosan állásbörzét rendeznek a kanizsai gyáregységben.

“A Tungsram Operations Kft.-nél várható létszámleépítés kapcsán az általam kezdeményezett munkaerőpiaci program keretén belül további személyes tárgyalásokat folytattam a helyben lévő nagyobb munkáltatókkal.

Ellátogattam az Avius Kft.-hez, az E.M.E. Kft.-hez, a Resideo Kft.-hez, a Kanizsa Trend Kft.-hez és a Ferzol Metál Kft.-hez is. A cégek vezetőivel, illetve munkatársaival az általuk kínált munkalehetőségekről egyeztettem, mindannyian rugalmasak és nyitottak voltak az együttműködésre.

A városunkban működő cégektől ígéretet kaptam, hogy számos álláslehetőséget tudnak felajánlani a Tungsram Operations Kft. felmondással érintett dolgozói részére szervezett állásbörzén. Jövő héten Balogh László polgármester úrral újabb munkáltatókat keresek meg, hogy minél szélesebb körben, mielőbb megoldást tudjunk találni az elbocsátások miatt nehéz élethelyzetbe került emberek problémájának megoldására.” – közölte vasárnap Facebook oldalán a politikus.

Hétfőn arról adott hírt Facebook oldalán Cseresnyés Péter, hogy megbeszélést folytatott a Tungsram Operations Kft. nagykanizsai gyárának képviselőivel is.

“A Tungsram Operations Kft. helyi vezetésével és munkatársaival folytatott egyeztetések során megbizonyosodtam arról, hogy a cég vezetése is mindent megtesz annak érdekében, hogy a felmondással érintett dolgozók mielőbb el tudjanak helyezkedni. A gyár területén helyszínt biztosítanak az általam kezdeményezett állásbörzének, amelyen kanizsai cégek konkrét munkalehetőségeket mutatnak majd be.

Balogh László polgármester úrral közösen azon dolgozom, hogy a Tungsram Operations Kft.-től elbocsátott munkavállalók felmondási idejük lejártát követően azonnal munkába tudjanak állni. Az operatív feladatok lebonyolításában a Zala Megyei Kormányhivatal Nagykanizsai Járási Hivatal segítségét kértem, továbbá a szervezésben az AIDe-Hungary Kft., mint munkaerő-kölcsönző cég is közreműködik. Bízom benne, hogy széles körű összefogással hatékonyan tudjuk kezelni ezt a szomorú helyzetet.” – tudatta hétfőn a térség országgyűlési képviselője. (Fotók: Cseresnyés Péter – Facebook)