Több mint egymilliárdos energetikai fejlesztésre nyert pályázatot Nagykanizsa önkormányzata

Mintegy 1,3 milliárd forint pályázati forrást nyert el Nagykanizsa önkormányzata 12 oktatási és kulturális intézmény energetikai felújítására.

Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium kereskedelempolitikáért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára a város országgyűlési képviselőjeként (Fidesz) szerdán sajtótájékoztatón közölte, hogy többéves előkészítés után a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretéből mintegy 1,3 milliárd forintos forrást nyert intézményei energetikai korszerűsítésére Nagykanizsa.

Hozzátette, az eredményes pályázatot Dénes Sándor korábbi polgármester (Fidesz-KDNP), illetve Hedericsné Rodek Erika, a Nagykanizsai Városfejlesztő Kft. akkori ügyvezetőjének működése alatt sikerült kidolgozni.

Balogh László polgármester (Fidesz-KDNP) jelezte: az 1,3 milliárd forintos, száz százalékos támogatottságú pályázati forrás legnagyobb tételeként felújítják az 1981-ben átadott Batthyány Lajos Gimnázium épületét. A munkálatok részeként elvégzik a hőszigetelést, a nyílászárók cseréjét, továbbá korszerűsítik a fűtést és a világítást.

Napelemes rendszerrel szerelik fel a Hevesi Sándor Művelődési Központot, a Halis István Városi Könyvtár épületét és a Nagykanizsa Egyesített Szociális Intézményt. Ezen felül öt óvodában és három bölcsődében végeznek korszerűsítést, több esetben hőszigetelést, nyílászárócserét, fűtéskorszerűsítést, továbbá napelemes rendszerek felszerelését és hőszivattyú telepítését. MTI