Több mint 110 ezres utasforgalmat regisztráltak a hét végén Letenyén

Még mindig jelentős, több mint 110 ezres utasforgalmat regisztráltak a hét végén a két letenyei magyar-horvát közúti határátkelőn, de a nyaralók többsége már visszafelé tartott az Adriai-tengerről.

 

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányságnak az MTI-hez hétfőn eljuttatott adataiból kiderül: csaknem 112 ezren keltek át az autópályán vagy a régi közúton lévő letenyei átkelőn a péntek reggel 6 órától hétfő reggel 6 óráig tartó időszakban. Az elmúlt három nap jelentősen meghaladta a korábbi két hétvége 100 ezer alatti utasforgalmát.
A számokból az is látható, hogy többen vannak már azok, akik az Adriai-tengerről visszafelé tartanak, a Magyarországra belépők száma ugyanis 57 ezer volt az elmúlt három nap alatt, a kilépőké pedig 54 ezer. A csúcsidőszak ezúttal is szombatra esett, több mint 61 ezren lépték át a határt, többségük már visszafelé a tengertől.
A rendőrség korábbi tájékoztatása szerint Letenyén nyáron az utasok mintegy 30 százaléka magyar. Jelentős a szlovák, a cseh és a lengyel turisták, továbbá a horvát állampolgárok száma, de rajtuk kívül oroszok és ukránok is nagyobb számban fordulnak meg a két magyar-horvát határátkelőn.

Vélemény, hozzászólás?