Tíz napon belül háromszor érték tetten a nagykanizsai haltolvajt

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság körzeti megbízottai augusztus 17-én délután Nagykanizsán, az Erdész utca végében található Bakónaki-patakban egy haltartó hálóban nagyobb mennyiségű pontyot találtak. A rendőrök a közelben intézkedés alá vontak egy 47 éves helyi férfit, aki elismerte, hogy a halakat ő halászta ki a patakból és azokat értékesíteni kívánta.

Az egyenruhások a férfit elfogták, majd előállították a Nagykanizsai Rendőrkapitányságra és gyanúsítottként hallgatták ki lopás elkövetése miatt.

(A fotó illusztráció)

Két nap múlva, a déli órákban a nagykanizsai mezőőrök tetten értek egy férfit, aki merítőszákkal a Csónakázó-tó kifolyójánál, szintén a Bakónaki-patakból tükörpontyokat és tőpontyot halászott ki. A kiérkező rendőrök igazoltatták a férfit, és megállapították, hogy a lopást ugyanaz a személy követte el, akit pár nappal korábban tetten értek.

Harmadik alkalommal 2020. augusztus 26-án délelőtt is lebukott a férfi, amikor a mezőőrök nagy mennyiségű halat találtak nála, amit szintén a Csónakázó-tó kifolyójának közelében, a Bakónaki-patakból halászott ki. A helyszínre érkező rendőrök a férfit elfogták, majd előállítását követően gyanúsítottként hallgatták ki lopás miatt. A notórius tolvajt a nagykanizsai rendőrök őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Az elmúlt időszak csapadékos időjárása miatt nagy mennyiségben kerültek ki halak a Csónakázó-tóból a Bakónaki-patakba, ami könnyű pénzszerzés lehetőségét sugallja. A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy az ellopott hal mennyiségétől függően a tolvaj akár letöltendő szabadságvesztéssel is büntethető! – tájékoztatott csütörtökön a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.